DP Lefkoşa Türk Belediyesi meclis üyesi adayı Dr. Remzi Gardiyanoğlu, belediye bünyesinde oluşturulacak ''Yaşlı Gündüz Bakım ve Uğraşı Evleri'' projesini anlatarak, “Gün boyu burada uzmanlar gözetiminde fiziksel aktiviteler, sağlık kontrolleri ve özel ilgi uğraşıları düzenlenecek akşam da iş çıkışı yaşlılarımızı gönül rahatlığı içinde belediyeye ait olan merkezlerden alacağız” dedi.

Demokrat Parti (DP) Lefkoşa Türk Belediyesi meclis üyesi adayı Dr. Remzi Gardiyanoğlu, toplumun büyük çoğunluğu yaşlılarımızı her sabah evden çıkarken evde ya da evlerinde yalnız bırakmak zorunda kaldığını, imkânı iyi olanların ise onları yeterince eğitim almamış üçünü ülke vatandaşlarına emanet etmek durumunda olduğunu hatırlattı.

Yaşlılarımızın mental ve fiziksel olarak en çok desteğe ihtiyacı olduğu dönemde günümüzün ağır ekonomik koşulları nedeni ile onları nerede ise tamamen yalnızlığa terk ettiğimizin altını çizen Dr. Remzi Gardiyanoğlu, belediye bünyesinde oluşturulacak ''Yaşlı Gündüz Bakım ve Uğraşı Evleri'' projesi ile yaşlıların gün boyu burada uzmanlar gözetiminde fiziksel aktviteler, sağlık kontrolleri ve özel ilgi uğraşıları düzenleneceğini kaydetti.

Gardiyanoğlu, “Yaşlılarımız sabah bizlerle beraber evlerinden çıkacaklar; ya belediye servis araçları ile alınacaklar ya da isteyen kendisi yaşlısını bu merkezlere getirecektir. Akşam da iş çıkışı yaşlılarımızı gönül rahatlığı içinde belediyeye ait olan merkezlerden alacağız” diyerek şunları söyledi:

Serdinç Maypa yarın mahkemeye çıkarılacak Serdinç Maypa yarın mahkemeye çıkarılacak

“Sanırım hepimiz çevremizden duyuyor ve görüyoruz düşüp kalçasını kıran yaşlılarımızın yatağa bağımlı hale gelip daha sonrada hayatlarını kaybettiğini. Ya da yine canımız anne babalarımıza ehil olmayan kişiler tarafından evde fizik tedavi benzeri çalışmalar yapıldığına hepimiz şahit olmuşuzdur. Yapmamız gereken böyle bir merkezi bizleri bugünlere getiren yaşlılarımıza kazandırmak olacaktır.

Sizlerin desteği ile seçilmem halinde 25 Aralık sonrası belediye meclis üyesi arkadaşlarım ve belediye başkanı öncülüğünde bunu hep beraber başarabiliriz. Sağlıkla kalın.”

Editör: Haber Merkezi