Ali Pilli, yakın geçmişte yaşadığımız ve hepimizi derinden üzen, can kayıplarının da yaşandığı Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi (DBNH) yangını sonrasında yaşananlar, 3 yıl önce temeli atılan ve halen akıbeti belli olmayan Güzelyurt Hastanesi inşaatı ile ilgili kabus denebilecek gerçekler ortada dururken devlet eliyle Girne Amerikan Üniversitesi’ni (GAÜ) kurtarmaya yönelik yaptığınız ve topluma da Girne’ye yeni hastane kazandıracağınıza dair kurduğunuz hayal ile ilgili sorularımızı yanıtlamanızı bekliyoruz.

1-3 yıl önce esrarengiz şekilde yanan Devlet Laboratuvarını sigorta yaptırdığınız şirket sizlere herhangi bir ödeme yaptı mı?

2-DBNH’nin çok yakın geçmişte biten sigorta poliçesini, devlet laboratuvarını da sigorta yaptırdığınız ayni şirkete mi yaptırdınız?

3-Sigorta poliçesini yenilerken kardiyoloji bölümüne yeni alınan anjiyografi masalarını ve cihazlarını poliçeye eklettiniz mi?

4-Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi sigortalı ise neden halktan para topluyorsunuz?

5-İnşaat halinde atıl olarak 3 yıldan bu yana duran Güzelyurt Devlet Hastanesi projesi halen niye tamamlanmadı? Ayrıca projede Türkiye’den gelen uzmanlar tarafından saptanan 15 maddelik skandal hataların sorumlusu kimdir? Ve bu sorumlular hakkında herhangi bir işlem başlatıldı mı?

6-17,873,600, TL + KDV (Onyedi milyon sekizyüzyetmişüçbin altıyüz Türk Lirası) ödeyerek arazisi Vakıflara ait olan ve Sağlık Bakanlığını hayat boyu kiracı durumuna düşürecek sözde yeni Girne Hastanesi karkası için Vakıflar idaresi ile protokol yaptınız mı? Yapmışsanız ayda ne kadar kira ödeyeceksiniz?

7-Bir taraftan DBNH’nin yanan bir katını yeniden faaliyete geçirmek için halktan para toplamak amacı ile bağış seferberliği başlatan, diğer bir yandan ise 3 yıldır atıl durumdaki Güzelyurt Hastanesi karkasına bir çivi çakamayan Sağlık Bakanlığı’nın GAÜ’sinden kullanım hakkı alınan karkası hangi bütçe ile ne kadara ve kaç asır sonra bitirmeyi planlıyorsunuz? Ve bunları Girne Akçiçek Hastanesi’ne ikinci bir dahiliye doktorunu gönderme iradesini gösteremezken mi yapacaksınız?

8-Sıkıntıda olduğu bilinen GAÜ’ni 17,873,600, TL vererek kurtarmak için başlattığınız bu çarpık uygulamayı başka zor durumda olan kuruluşlara da genişletecekmisiniz?

9-GAÜ’den kullanım hakkı için aldığınız karkasın mali değerini hangi uzman kurum değerlendirdi? Ve bu karkasın değeri nedir? Bu raporu kamuoyu ile paylaşacakmısınız?

10-Devlet hastanelerimizin EKG gibi küçük tıbbi cihaz ihtiyaçlarının bile duyarlı insanlarımız tarafından karşılandığı bir dönemde GAÜ’nin karkas binasına verilecek yaklaşık 18 milyon TL ile Girne ve diğer bütün Devlet Hastaneleri’nin ihtiyaçlarının karşılanabileceğinin farkında değil misiniz?

11-GAÜ’nin Vakıflardan tek bir sözleşme altında kiraladığı ve bir bölümüne hastane karkasını yaptığı arazinin tümünün kirasını mı hayat boyu ödeyeceksiniz? Yoksa sadece karkas binanın oturduğu arazinin kirasını mı ödeyeceksiniz?

Sayın Pilli KTSÇHB yönetimi olarak tek duamız ülkemize Koronovirüs gelmeden sizin gitmiş olmanızdır.

Saygılarımızla

Dr. Remzi Gardiyanoğlu

Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı

Editör: TE Bilisim