Birlik adına KIBRIS MANŞET'e konuşan Başkan Remzi Gardiyanoğlu, ilgili tarafların kamuoyu önünde sorularına cevap vermelerini istedi.

Kendi çözüm önerilerinin Pandemi Merkezi olabilecek bir binayı  kiralayarak az sayıda sağlık çalışanı ile 'pandemi merkezi' oluşturulması olduğunu ifade etti. 

Gardiyanoğlu, ülkemizde şu an acil bir Pandemi  Hastanesine gerçekten ihtiyaç olup olmadığını sorguladı.

Hastane yerine  hiçbir bulgusu olmayan hastaların takip  edileceği bir 'Pandemi  Merkezi'ni işaret etti.

Kısıtlı sayıda uzman hekimle hiçbir şikayeti olmayan hasta grubunu sadece testleri pozitif olduğu için kamu hastanesine yatırarak gereksiz bir şekilde yorduklarını ifade eden Gardiyanoğlu, bu şekilde hastaların hastane enfeksiyonuna da maruz kalabileceğini ifade etti.

Kovid-19'lu hastaların kamu hastanelerine yatırılarak oradaki hastaları da riske atıldığına vurgu yapan Gardiyanoğlu, '100 yataklı bir Pandemi Hastanesine sahip olsak bile  bu hastanede  sağlık hizmeti verecek hekim, hemşire  yardımcı elemana sahip olmadığımızı bilmelerine rağmen niye ortak akıl ile farklı bir çözüm önerisinde bulunmuyorlar?'  diye sorudu.

İhtiyaç duyulan sağlık personelin Türkiye'den getirilmesine de nasıl bakılacağını sorgulayan Gardiyanoğlu, geçmişte ülkemize yine talep ve ihtiyaç olduğu için getirtilen Kardiyoloji uzmanlarının türlü entrikalar ile 1 ay sonunda geri gönderildiğini hatırlattı.

Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği  (KTSÇHB) , hastane yerine Pandemi Merkezi olabilecek bir binayı  kiralayarak   (yurt binası , otel)  burada   şikayeti olmayan sadece testleri pozitif olduğu için hastaneye yatırılan hasta grubunun takip edilebileceğini savundu.

Birlik, bunu yapmak için bir elin parmakları kadar az sağlık çalışanına ihtiyaç olduğunu ve Talep gelmesi halinde KTSÇHB üyeleri olarak her konuda desteğe hazır olduklarını da vurguladı.

Editör: TE Bilisim