Yanal, Cezaevi Disiplin Yasası tahtında disiplin tüzüğü oluşturulurken amacın, cezaevinde güvenliğin daha iyi sağlanması, içeri yasak madde girişinin engellenmesi ve cezaevinde yatan mahkumların daha iyi şartlarda cezalarını çekmelerini sağlamak olduğunu belirtti.

Yanal tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Merkezi Cezaevi yönetimi ve biz gardiyanları hedef alan haberde asılsızca iddialarda bulunulmuştur. Gazeteye gönderildiği iddia edilen bir mektuptan yola çıkılarak yapılan haberin yayınlanmadan önce hiç araştırma yapılmadığı çok açıktır” denildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Bizler K.T Gardiyanlar Birliği olarak, yeni Cezaevi Disiplin Yasası tahtında disiplin tüzüğü oluşturulurken tüm dünyadaki cezaevlerindeki işleyişi kuralları inceleyip onları örnek alarak yeni tüzüğümüzün oluşturulmasında katkıda bulunduk. Yazıda iddia edildiği gibi bizlerin amacı daha rahat çalışmamız, oturarak para kazanmamız değil cezaevinde güvenliğin daha iyi sağlanması, içeri yasak madde girişinin engellenmesi ve cezaevinde yatan mahkumların daha iyi şartlarda cezalarını çekmelerini sağlamaktı”

Haberde iddia edildiği gibi cezaevi idaresinin, dışarıdan getirtilen yiyeceklerden kar sağlamadığının belirtildiği açıklamada, “Sipariş verilen yiyecekler geldikleri gibi etiket fiyatları ile mahkuma ulaştırılmaktadır. Her ne kadar cezaevinde dönen yasa dışı işlerden rant sağlayan bir grup mahkum yeni disiplin yasası ile getirilen kurallardan rahatsız olup ortamı germeye çalışsa da cezaevinde şu an çok rahat, çok huzurlu bir ortam var olmaktadır. Gelen ziyaretçiler de içerde yatan mahkumlar da pek çok şeyden memnundur” denildi.

Amaçlarının yeni bir cezaevi çatısı içerisinde mahkumları rehabilite ederek topluma kazandırılmasını sağlamak olduğunu belirten Yanal, “Çalışma arkadaşlarımızla ilgili yapılan bu tür saldırıların takipçisi olacağımızı ve her türlü yasal yola başvuracağımızı tüm kamuoyuna duyururum” ifadesini kullandı.
Editör: TE Bilisim