Temmuz ayı toplantısını Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’nde gerçekleştirmek adına dün adamıza gelen GAP Gazeteciler Birliği Cemiyeti, ülkede kurum ve kuruluşlara da ziyaretler gerçekleştiriyor.
Bu ziyaretler çerçevesinde KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ın Cumhuriyet Parkı’nda yer alan kabrini de ziyaret eden heyeti burada merhum Denktaş’ın aile dostu Güvenç Cantaş karşıladı.
Zeynel Abidin Kıymaz başkanlığında gerçekleşen ziyarete birliğin tüm bölge temsilcileri ve yönetim kurulu üyeleri de katılırken, cemiyetin KKTC Temsilcisi Hüseyin Turan’da hazır bulundu.

KIYMAZ; “MERHUM DENKTAŞ’IN MÜCADELECİ ÖZELLİĞİ VE KARARLILIĞI, TÜM TÜRK DÜNYASINA VE TÜRK MİLLETİNE İLHAM KAYNAĞI OLMUŞTUR”
Kıbrıs Türkü’nü İngiliz sömürge döneminde cemaat statüsünden alarak, devlet sahibi olması adına KKTC’ni kuran, özgür ve egemen bir halk statüsüne kavuşturan kurucu Cumhurbaşkanı merhum Denktaş’ın mücadeleci özelliği ve kararlığıyla tüm Türk Dünyası ve Türk Milletine ilham kaynağı olduğunu dile getiren GAP Gazeteciler Birliği Cemiyeti Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, O’nu bir kez daha sevgi, saygı ve rahmetle andıklarını söyledi.
Merhum Denktaş ile yüz yüze görüşme imkânı bulmasalar dahi telefon ile sürekli irtibatta olduklarının altını çizerek sözlerine devam eden Zeynal Abidin Kıymaz, cemiyetin her yıl düzenlemiş oldukları GAP Oscar Ödül Törenin 2002 yılında ‘Yılın Devlet Adamı’ ödülünü Denktaş’a layık gördüklerini ancak Denktaş’ın rahatsızlığı nedeniyle ödülünü almaya gelemediğini de hatırlatarak; “hem ödülünü almaya hem de Adıyaman’a gelmeyi çok arzu etmişti ancak rahatsızlığı seyahatine engel oldu” dedi.

GAP Gazeteciler Birliği Cemiyeti Genel Başkanı Zeynal Abidin Kıymaz’ın konuşmasının sonunda heyet Cumhurbaşkanı merhum Denktaş’ın kabri başında saygı duruşunda bulundu, dua okudu.
Yönetim Kurulu Temmuz ayı toplantısını bu yıl KKTC’de gerçekleştirmek adına ülkemizde bulunan GAP Gazeteciler Birliği Cemiyeti, 5 Temmuz’da KKTC’den ayrılacak.
 
Editör: TE Bilisim