Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs Millenium Binası Senato Başkanlık Ofisi Toplantı salonunda gerçekleşen buluşmaya, Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar katılırken, GAE adına, GAÜ CEO’su ve Girne Araştırma Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, GAE Genel Koordinatörü Hasan Erçakıca ve Yönetim Kurulu Üyeleri Erhan Özkan, Erhan Vechi ve Cenk Paşa katıldı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan GAÜ CEO’su ve Girne Araştırma Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, belediye başkanları ile gerçekleştirilen buluşmanın verimli geçtiğine değinerek, Girne Araştırma Enstitüsü’nün ana konularından birisinin de yerel yönetimler araştırması olduğunu belirtti. Vehbi, KKTC’de bulunan 27 belediyenin kaç tanesinin belediye olması gerektiği ve nüfus dağılımının ne olması gerektiği , belediyelerin kurumsallaşması için neler yapılması gerektiği , Hükümet, Kaymakamlık ve Belediyer arasındaki yetki karmaşası; çözüm yolları ve gelişim planları ile ilgili GAE olarak 3 şehrin belediye başkanı ile bilgi alışverişi yaptıklarını söyledi. Vehbi, yalnızca 3 belediye başkanı ile değil, diğer belediye başkanları ile de irtibat içerisinde olduklarını ifade ederek, iligli konularda halk ile anket çalışmları yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini dile getirdi. GAÜ bünyesinde bulunan Akademisyenlerinden ve birçok sivil toplum örgütlerinden de görüş alarak ortaya bir öneri paketi ve proje koyacaklarını belirten Vehbi, KKTC’de yerel yönetimler nasıl olmalı konusunu GAE’nün bakış açısıyla kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceklerini vurguladı.

Ayrıca Vehbi, Belediye Başkanlarının GAE’nün çalışmalarına herzaman destek verdiklerini ve gerçekleştirilen araştırmalardan duydukları memnuniyetleri dile getirdiklerini belirterek, hem sistemin, hem de mevcut yapının aslında sürdürülebilir olmadığını düşündüklerini, bu doğrultuda gidişatın nasıl olması gerektiği yönünde de işin başındaki kişiler olarak katkı koyduklarını ifade etti.



 
Editör: TE Bilisim