Seminere KKTC Futbol Kulüpleri Birliği Başkanı Yurdaer Garip, Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın,GAÜ Genel Sekreteri Dr. Sualp Davut, GAÜ BESYO müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Apak ve KKTC Futbol Federasyon Temsilcisi ve Dış İlişkiler Sorumlusu Orçun Kamalı katıldı.
Girne bölgesinde faaliyet gösteren Futbol Kulüplerinin futbolcularına ve GAÜ öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen seminerin açılış konuşmasını GAÜ BESYO Müdürü Yrd.Doç. Dr. Mustafa Apak , Uzm.Psikolog Şerife İncirlili ve Uzm.Diyetisyen Ezgi Temeller gerçekleştirdi.
GAÜ BESYO Müdürü Yrd. Doç Dr. Mustafa Apak gerçekleştirmiş olduğu açılış konuşmasında, KKTC Futbol Külüpleri Birliği ve GAÜ’nün ortaklaşa organize etmiş olduğu Futbolcu Sağlığı semineri ile sporun akademik yönünü ele almak, gençlere eğitim olanakları hakkında bilgi vermek ve sporcu sağlığı hakkında bilinçlendirmeyi amaçladıklarını bildirdi. Spora ve futbola gönül veren herkesin hayatlarındaki zamanın büyük bir bölümünden ödün vererek çalıştıklarını, bununla birlikte başarıya ulaştıklarını vurgulayan Apak, organizasyona destek verenherkese katkılarından dolayı teşekkürlerini sundu.

GAÜ BESYO Müdürü Yrd.Doç. Dr. Mustafa Apak’ın konuşmasından sonra FutbolFederasyonuTemsilcisi ve Dış İlişkiler sorumlusu Orçun Kamalı gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında, Futbol Federasyonu olarak sporcu sağlığına çok önem verdiklerini ifade ederek bu tip seminerlerin sporcuları dahada bilinçlendireceğine inandıklarını söyledi. Kamalı, organizasyunun gerçekleştirilmesinde emeği büyük olan KKTC Futbol Kulüpleri Birliği Başkanı Yurdaer Garip’e ve GAÜ’ye teşekkürlerini sunarak, bu tür eğitimlerin spor yapan gençlerin gelişimi açısından etkisinin olacağına inandığını vurguladı.

Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın ise gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında, bu tip çalışmaların ülke sporuna büyük katkı sağladığını, bundan birkaç yıl öncede Girne Belediyesi ve GAÜ işbirliği ile futbol sakatlıkları konulu bir seminer düzenlediklerini ve seminerde farklı konuların işlendiğini söyledi. Aygın, ilerleyen zamanlarda da Girne Belediyesi olarak herzaman spora ve sporcuya önem vermeye devam edeceklerini belirterek, özellikle genç yaştaki bireyler için sporun öneminin büyük olduğunu vurguladı.

Açılış konuşmalarının ardından GAÜ BESYO Müdürü Yrd.Doç. Dr. Mustafa Apak , Sağlıklı ve yetenekli futbolcu kimdir, nasıl olmalıdır? Ve Başarılı bir futbolcunun yasamı nasıl olmalıdır? gibi konular hakkında futbolculara bilgi veririken,Uzm.Psikolog Şerife İncirli , futbol oynayan 13-16 yas (Adolesan) dönemi özellikleri ve sağlıklı bir gelişim için yapılması gerekenleri anlattı. ArdındanUzm.Diyetisyen Ezgi Temeller ise Sağlıklı beslenme nedir, nasıl oluşur ve sporcuların beslenme alışkanlıkları ile ilgili Girne bölgesinde bulunan futbol külüpleri sporcularına ve GAÜ öğrencilerine bilgi verdi.

Seminerin sonunda, katkılarından dolayı konuşmacılara Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın, GAÜ Genel Sekreteri Dr. Sualp Davut ve Federasyon Temsilcisi Orçun Kamalı tarafından, GAÜ BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Apak, Uzm.Psikolog Şerife İncirli ve Uzm.Diyetisyen Ezgi Temeller’ e teşekkür plaketleri takdim edildi.
 
Editör: TE Bilisim