Dört bisiklet severden oluşan “Fox Team” adlı takım geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden Irmak Beyler anısına Kıbrıs’ı bisikletle turladı.
Mağusa’da Zafer Anıtı’ndan 16 Mayıs 2014 tarihinde saat 08.00’da Gazimağusa Belediyesi Başkanı Oktay Kayalp’in çıkış düdüğüyle başlayan bisiklet turu, 19 Mayıs 2014 tarihinde saat 14.00’da yine Zafer Anıtı’nda tamamlandı.
Yaklaşık 900 kilometrelik Kıbrıs turunu tamamlayan bisikletçiler Metin Zorba, Namık Atikoğulları, Ersan Çolak ve Mustafa Katip turun sonunda oldukça duygusal anlar yaşarlarken Irmak Beyler’in yakınları gözyaşlarına hakim olamadılar.
Ilk kez bisikletle adanın turlandığı belirtilirken, turun kameralarla kayıt altına alındığını ve ilerleyen günlerde bir belgesel olarak yayınlanacağı açıklandı.
“Fox Team” adına bir konuşma yapan Metin Zorba; öncelikle maddi ve manevi katkılarından dolayı Gazimağusa Belediyesi Başkanı Oktay Kayalp’e teşekkür etti.
Metin Zorba kendilerine destek olan Mağusa Gençlik Merkezi (MAGEM)’e ve diğer sponsorlarına da teşekkürlerini dile getirirken, tur sırasında yaşadıkları zorluklardan bahsetti.
Zorba, turun ikinci günün hayli zorlu geçtiğini ifade ederken yine de merhum arkadaşları Irmak Beyler’in anısına turu tamamladıklarını ve anısını tüm Kıbrıs’a taşadıklarını açıkladı.
Gazimağusa Belediyesi Başkanı Oktay Kayalp ise Kıbrıs adasını turlayan gençleri kutlayarak konuşmasına başladı. Oktay Kayalp turun herkese örnek olması gerektiğini söylerken, güçlü ve dirençli gençler yetiştirebilmenin önemine dikkat çekti.
Kayalp, merhum Irmak Beyler’in kalplerde yaşadığına dikkat çekerken,yapılan turla da Irmak Beyler’in anısının Kıbrıs adasının her yerine kazındığını kaydetti.
Fotoğraflı








Editör: TE Bilisim