Devlet Fotoğraf Yarışması ve Sergisi’nin seçici kurulu belirlendi.

Kültür Dairesi’nin verdiği bilgiye göre, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Ozan Bilgiseren ve Fotoğraf Sanatçıları Serkan Turaç ile Ahmet Bozkurt’tan oluşan seçici kurul bu hafta sonu KKTC’ye gelerek 26. Devlet Fotoğraf Yarışması ve Sergisi’ne başvuran eserleri değerlendirecek.

Kültür Dairesi, KKTC’de fotoğraf sanatının yaygınlaşmasını ve Kıbrıs Türk fotoğraf sanatının gelişmesini sağlamak amacıyla 26 yıldan bu yana düzenlediği Devlet Fotoğraf Yarışması ve Sergisi’nin sonuçlarını 5 Aralık tarihinde açıklayacak.

YARIŞMAYA 58 KİŞİ BAŞVURDU

Konuların serbest bırakıldığı “Siyah/Beyaz” ve “Renkli” kategorileri ile hem siyah/beyaz hem de renkli fotoğraf kabul edilen “Bizi Gülümseten Anlar” başlığı altında toplam 3 kategoride eser kabul edilen yarışmaya 24 Kasım tarihine kadar başvuru alındı. 17 yaşını dolduran tüm KKTC vatandaşlarının başvurabildiği yarışmaya, her bir kategoriye en az üç, en çok beş eser vererek tüm kategorilerde müracaat edebilen toplam 58 kişi başvurdu.

Birçok fotoğraf etkinliğini koordine etmiş olan Doç. Ozan Bilgiseren, kültür ve yaşamı belgeleyen konuları çalışan Fotoğraf Sanatçısı Ahmet Bozkurt ile Türkiye içinde ve dışında fotoğraf jüri üyelikleri yapan Serkan Turaç’ın birlikte yapacakları değerlendirmeler sonucunda ödül alacak ve sergilenmeye değer bulunacak eserler belirlenecek.

ÖDÜLLER

Seçici kurulun kendi saptayacağı yöntemle hafta sonunda yapacağı değerlendirme sonucunda, fotoğrafı sergilenmeye değer bulunacak katılımcılara katılım belgesi verilecek.

Seçici kurulun ödüllerin tümünü veya bir kısmını dağıtıp dağıtmamakta serbest olacağı yarışma sonucunda Kültür Dairesi Özel Ödülü ve Rauf Raif Denktaş Özel Ödülü’nü almaya hak kazanacak eserlerin sahipleri ile “En Fazla Eseri Sergilenmeye Değer Bulunacak Katılımcı”ya plaket verilecek.

Sergilenmeye değer bulunacak eserler içerisinden belirlenecek her kategoriden bir esere 2 bin TL Başarı Ödülü ve yine her kategoriden bir esere de 500 TL Mansiyon Ödülü verilecek.

Sergi açılışı ve ödül töreninin 14 Aralık’ta gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Seçici kurulun ödül vermeye ve sergilemeye değer bulacağı eserler 14-23 Aralık tarihleri arasında İsmet Vehit Güney Sergi Salonu’nda sergilenecek. Ödüller de serginin açılışında verilecek.
Editör: TE Bilisim