Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, yarışmaya, 3 kategoride eser kabul ediliyor. Siyah/beyaz ve renkli kategorilerde konu serbest bırakılırken, bir diğer kategorinin konu başlığı “Bizi Gülümseten Anlar” olarak belirlendi. Bu konu başlığında da hem siyah/beyaz hem de renkli fotoğraf kabul edilecek.

24 Kasım Perşembe günü mesai bitimine kadar eser kabul edilecek yarışmaya, 17 yaşını dolduran KKTC vatandaşı herkes başvurabilecek. Seçici kurulun ödül vermeye ve sergilemeye değer bulacağı eserler 14-23 Aralık tarihleri arasında İsmet Vehit Güney Sergi Salonu’nda sergilenecek. Ödüller de serginin açılışında verilecek.

DETAYLAR YARIŞMA ŞARTNAMESİNDE

Verilen bilgiye göre, yarışma şartnamesi, [email protected] adresine e-posta gönderilerek talep edilebilecek. Şartname Kültür Dairesi ya da Atatürk Kültür Merkezi’nden de alınabilecek.

XXVI. Devlet Fotoğraf Yarışması’na eser verecek katılımcılar, her bir kategoriye en az 3, en çok 5 eserle katılabilecek. Eser teslimi, Kültür Dairesi Müdürlüğü’ne “Alındı Belgesi” karşılığında yapılacak.

Yarışmaya gönderilecek fotoğraflar, dijital olarak “jpeg” formatında, kısa kenarı maksimum 40cm ve 300dpi olarak CD ortamında teslim alınacak

Yarışmaya herhangi bir kategoride verilen fotoğraf, sadece tek kategoride yarışabilecek, üzerinde değişiklik yapılarak diğer kategorilere verilemeyecek. Yurt içinde düzenlenmiş herhangi bir yarışma veya sergide ödül ve/veya sergileme almış fotoğraflar yarışmaya katılamayacak. Bu gibi fotoğraflar, üzerinde değişiklik yapılsa dahi yarışmaya kabul edilmeyecek.

Seçici kurulun değerlendirmesi sonucunda, fotoğrafı sergilenmeye değer bulunacak katılımcılara katılım belgesi verilecek. Seçici kurul ödüllerin tümünü veya bir kısmını dağıtıp dağıtmamakta serbest olacak. Yarışma sonucunda en fazla eseri sergilenmeye değer bulunacak katılımcıya teşvik amaçlı plaket verilecek.

Ayrıca “Kültür Dairesi Özel Ödülü” ile Rauf Raif Denktaş Özel Ödülü”nü almaya hak kazanacak eserler de belirlenecek. Bu eserlerin sahiplerine de plaket verilecek.

Sergilenmeye değer bulunacak eserler içerisinden belirlenecek her kategoriden bir esere 2 bin TL Başarı Ödülü ve yine her kategoriden bir esere de 500 TL Mansiyon Ödülü verilecek.

Yarışmayla ilgili daha fazla bilgi Küldür Dairesi’nden elde edilebilir.
Editör: TE Bilisim