Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, fizyoterapistlerle ilgili meslek yasasının hızla yasalaşmasını istediklerinin altını çizerek, bu konuda üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduklarını belirtti.

Gülle; “Fizik tedavi sağlıkta yükselen bir değerdir. Fizyoterapistlerin örgütlü bulunduğu Fizyoterapistler Birliği ile işbirliği içerisinde ve ekip ruhuyla çalışıp, var olan sıkıntıların kısa sürede aşılacağına inanıyorum” dedi.

Sağlık Bakanı Gülle, 8 Eylül Dünya Fizyoterapistler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, yasal düzenlemelerle fizyoterapist veya benzeri meslek gruplarının, çok daha etkin bir rol alacaklarına vurgu yaptı.

Sağlığın her aşamasında fizik tedaviye ihtiyaç duyulduğuna kaydeden Gülle, fizik tedavi olgusunun hastanelerin olmazsa olmazlarından birisi olduğunu söyledi.

Gülle, fizyoterapistlerin sağlık hizmeti veren önemli bir grup olduğunu belirterek, fizik tedavi olgusunun gerek dünyada, gerekse ülkede yükselen bir değer olduğuna dikkat çekti.

“FİZYOTERAPİSTLER, BİRÇOK HASTALIĞIN TEDAVİSİNDE ÖNEMLİ KATKI SAĞLIYOR”

“Fizyoterapistler, birçok hastalığın tedavisinde önemli katkı sağlıyorlar” diye sözlerini sürdüren Gülle, fizyoterapistliğin çok meşakkatli ve ağır bir meslek olduğunu, bu kutsal mesleği icra eden fizyoterapistlerin sorunlarının aşılmasına yönelik elinden gelen çabayı göstermeye devam edeceğini de belirtti.

Sağlık Bakanı Gülle, sağlıkta planlamalar yapmanın önemine de değinerek, meslek seçme hakkı göz ardı edilmeden, mesleklerdeki aşırı yığılmayı önlemek için bilinçli bir şekilde adım atılması gerektiğine dikkat çekti.

Bu konuda gerekli planlamaların yapılmasının gerektiğini söyleyen Gülle, fizyoterapistlerin örgütlü bulunduğu Fizyoterapistler Birliği ile işbirliği içerisinde ve ekip ruhuyla çalışıp, var olan sıkıntıların kısa sürede aşılacağına inandığını belirtti. 
Editör: TE Bilisim