Fırtına Girne’de işyerlerine zarar verdi. Akdeniz, Arapköy, Çamlıbel ve Çatalköy’de ağaçlar devrildi, çatılar uçtu. Kaymakamlık, İtfaiye, Elektrik Kurumu, Sivil Savunma ve Orman Dairesi ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Girne merkez ile civarında saat 15:30’dan itibaren etkili olan şiddetli rüzgar ve fırtına bazı ev, apartman, işyeri ve ağılların çatılarını uçururdu, enerji nakil hatlarından kopan teller ile ağaçlar park veya seyir halindeki araçların üzerine devirerek büyük oranda hasara yol açtı.

Girne merkeziyle özellikle Arapköy, Akdeniz, Çamlıbel ve Çatalköy bölgesinde etkili olan fırtınaya Girne Kaymakamlığı, Sivil Savunma, Orman ve İtfaiye ekipleri müdahale ederek yol, ev ve işyerleri üzerine düşen ağaçları kaldırdı.

Şiddetli rüzgar akşamın ilk saatlerinde de etkisini sürdürmeye devam ediyor.

KARA

Girne Kaymakamı Gürkan Kara yaptığı açıklamada, Girne ve civarında saat 15:30 sularında başlayan fırtınanın bazı işyeri, ev ve ağılların çatılarını uçurduğunu, enerji nakil hatlarından kopan teller ile ağaçların seyir ve park halindeki araçların üzerine devrilerek hasara neden olduğunu açıkladı.

Girne Kaymakamlığı’na gelen yaklaşık 30 ihbar üzerine Kaymakamlık, Sivil Savunma, Orman Dairesi ve İtfaiye’nin ekiplerinin bölgeye giderek olaya müdahale ettiğini ve yollara devrilen ağaç ve enerji nakil hatlarını kaldırmaya çalıştığını belirten Kara, meydana gelen zararla ilgili hasara tespit çalışması başlattıklarını söyledi.

Meydana gelen olaylarda saat 18:30 itibarıyla henüz bir yaralanma olayının meydana gelmediğini belirten Kaymakam Gürkan Kara, çalışmaların sürdüğünü kaydetti. 
Editör: TE Bilisim