Kıbrıslı Türk halkının demokrasiyi, insan haklarını ve ifade özgürlüğünü özümsemiş bir halk olduğunu kaydeden Bağımsızlık Yolu, toplumsal gerilimi tırmandırmaya çalışanlara “boşuna uğraşmayın” çağrısı yaptı. 

Bağımsızlık Yolu Lefkoşa Bölge Sorumlusu Mustafa Keleşzade, Afrika Gazetesi’nin Türkiye’nin Afrin’e yönelik operasyonuyla ilgili manşeti üzerine Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gazeteyi hedef gösteren bir açıklama yaptığını belirtti.

“KIBRISLI TÜRKLER TÜRKİYE VE DÜNYA HALKLARININ KARDEŞİDİR”

Keleşzade konuyla ilgili yazılı açıklamasında, “İfade özgürlüğü denilen şey, iktidarların beğendiği fikirler için değil bilakis rahatsız olduğu fikirler için vardır. Makam sahiplerinin bir gazeteyi beğenmediği fikrinden ötürü hedef göstermesi kabul edilemezdir. Bu demokrasiye değil faşizme uygun bir tavırdır” diyerek şunları kaydetti:

“Erdoğan açıklamasında Kuzey Kıbrıs’taki ‘kardeşlerine’ de seslenmiş ve cevap vermeleri çağrısında bulunmuştur. Ancak Kıbrıslı Türkler savaşın da, etnik çatışmanın da ne acı bir şey olduğunu bilen bir halktır. Bu halk halkların çocuklarını birbirine kırdırmaya çalışan, insanları kin ve nefrete sürüklemeye çalışan egemenlerin değil, Türkiye ve dünya halklarının kardeşidir.”

"Başbakan Hüseyin Özgürgün başta olmak üzere bazı çevrelerin Erdoğan’ın açıklamasını fırsat bilerek, kendi çıkarları ve hükümette kalma uğruna toplumsal gerilimi tırmandırmaya çalıştığını" öne süren Keleşzade, “Tüm odaklara çağrımız boşuna uğraşmamalarıdır. Kıbrıslı Türk halkı demokrasiyi, insan haklarını ve ifade özgürlüğünü sizlerin aksine özümsemiş bir halktır, böyle oyunlara gelmeyecektir” dedi.

Editör: TE Bilisim