Hasipoğlu, bilişim çağında olunan bir dönemde, Bilişim Suçları Yasasının Meclisten geçmesinin önemli bir yasal boşluğu ortadan kaldırdığını söyledi.

         Bilişim araçlarının hayatın önemli bir parçasını oluşturduğunu ifade eden Hasipoğlu, yasanın, 10 yıldır ilgili komitenin gündeminde olduğunu ancak bir türlü yasalaşmadığını aktardı.

         Hasipoğlu, İnternet ortamında değişik suç unsurlarının bulunduğunu ancak yasal boşluk nedeniyle, polisin yıllardır yapılan şikayetlerde elinin kolunun bağlı kaldığını belirtti.

         Fikir özgürlüğü konusunda müdahale edilecek söylem ve eleştiriler konusunda da görüşlerini aktaran Oğuzhan Hasipoğlu, “kesinlikle yok, biz yeni bir suç istinad etmiyoruz. Birisine hakaret ediyorsanız, kredi kartı dolandırıcılığı yapıyorsanız bu zaten suçtur” dedi.

Bilişim suçlarını düzenlerken, fikri haklar konusunda düzenleme yaptıklarını da anlatan Hasipoğlu, künyesiz, isimsiz internet sitelerinin

Yasanın yürütmesinden  Bilişim Teknolojileri Haberleşme Kurulunun sorumlu olacağını ifade etti.

        

         Yasa haırlanırken, konuyla ilgili kurum, kuruluşların yanı sıra bu konuda görüş belirten tüm sivil toplum örgütlerinin dinlendiğine işarete eden Hasipoğlu, ve süreçle ilgili çeşitli platformlarda bilgilendirmeler yaptıklarını da anımsattı

Editör: TE Bilisim