Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Türkiye’den Kıbrıs’a su taşınması projesi konusunda Kıbrıs Rum tarafının hukuki girişimlerine karşı Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun “talimat buyurması” halinde uluslararası hukuk anlamında, bilimsel çalışma yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu da bundan memnuniyet duyacaklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Barolar Birliği’nin davetlisi olarak KKTC’de bulunan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nu kabul etti. Ziyarette Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Ünver Bedevi ile Türkiye ve KKTC Barolar Birliği mensuplarından oluşan bir heyet de hazır bulundu.

FEYZİOĞLU: “AVUKATLIK YASASI TASLAĞINI ELE ALDIK”

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ziyarette yaptığı konuşmada, dün Kıbrıs Türk Barolar Birliği ile çok güzel bir çalışma yaptıklarını ve yeni bir “avukatlık yasası taslağını” birlikte nasıl hazırlayacaklarını ele aldıklarını, birbirlerinin tecrübelerinden nasıl yararlanacaklarını konuştuklarını belirtti.

Hem Türkiye, hem de Kıbrıs’ta bu konuda kanun değişikliğiyle ilgili bir süreç yaşandığını ifade eden Feyzioğlu, hem Türkiye hem de Kıbrıs’ta nasıl güzel bir taslak hazırlayabileceklerinin üzerinde çalıştıklarını kaydetti.

ORTAK KOMİSYON KURULUYOR

Ortak bir komisyon kurma kararı aldıklarını da ifade eden Feyzioğlu, bunun iş birliklerini adım adım ileriye götürdüklerinin bir göstergesi olduğunu, gerçekleştirdikleri ziyaretlerin sadece sembolik protokol ziyaretleri olmadığını, kardeşler arasındaki iş birliği ziyareti olduğunu ifade etti.

EROĞLU: “TECRÜBELERDEN YARARLANMAK MEMNUNİYET VERİCİ”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da Türkiye Barolar Birliği ile Kıbrıs Türk Barolar Birliği’nin iş birliği içerisinde olmasının kendisini mutlu ettiğini söyledi. Eroğlu, bazı yasaların hazırlanmasında birbirlerinin tecrübelerinden yararlanmalarının ve özellikle Kıbrıs Türk Barolar Birliği’nin Türkiye Barolar Birliği’nin engin tecrübelerinden faydalanmasının memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

KIBRIS’A SU HATTI ÇEKİLMESİ

Eroğlu’nun konuşmasından sonra Rum basınında Türkiye’den KKTC’ye döşenmekte olan su boru hattıyla ilgili Rumların bazı hukuki girişimlerde bulunduğu konusunda haberler çıktığını kaydeden Feyzioğlu, “Eroğlu’nun talimat buyurması” halinde bununla ilgili uluslararası hukuk anlamında bilimsel çalışma yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Feyzioğlu su hattının çekilmesine kaşı çıkmanın Kıbrıs’ın iyiliğine yönelik bir harekete karşı çıkmak olduğunu da ifade etti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu da “Bundan memnun oluruz” diyerek Rumların her faaliyeti engellemeye çalıştığını kaydetti. 
Editör: TE Bilisim