LTB’nin düzenlediği festivalde Sadri Alışık Tiaytrosu’nun sahneye koyduğu “Sonbaharı Beklerken” oyunu yazar Irıs Murdoch’un hayatındaki son baharı gençlik yıllarına yaptığı geri dönüşlerle anlatıyor.YDÜ AKKM’de sahnelenen iki perdelik oyunda sanatçı Çolpan İlhan performansı ile herkesi büyülerken diğer oyuncular da başarılı performanslarıyla ayakta alkışlandılar. Naşit Özcan’ın yazdığı,Gökhan Erarslan’ın yönettiği oyun yazar Irıs’in hem gençlik yılları hem de yaşlılık yıllarına değinmesi ile iki zaman arasında gidip geliyor.

Oyun sonrasında Festival Komitesi Başkanı Yaşar Ersoy sahneye gelerek sanatçıları tebrik ederken 1960’lı yılllardan itibaren sinema ve tiyatroyu takip eden yazar Ahmet Tolgay da sanatçı Çolpan İlhan’a festival plaketini takdim etti. 

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu organizasyonunda düzenlenen ve Platin Sponsorlar K-Pet,Telsim ve Limasol Türk Kooperatif Bankası,Konaklama Sponsoru Golden Tulip Otel, Salon Sponsoru YDÜ, Gümüş Sponsorlar Türkiye İş Bankası,Eziç, Özok ve Lefkoşa Belediye Çalışanları Koop. Bank Ltd.ile katkıda bulunan Asok Ltd. ve Türk Bankası’nın katkılarıyla düzenlenen festivale Turizm,Çevre ve Kültür Bakanlığı’nın da platin sponsor değerinde desteği oldu.

Ahmet Tolgay: “Çolpan İlhan Türk Sinema ve Tiyatrosu’nun unutulmazlarından”
Çolpan İlhan tüm ekip adına plaketi aldıktan sonra yavru vatanda bir kez daha bulunmaktan ve bu güzel tiyatro seyircisi önünde oyun sahnelemekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Yazar Ahmet Tolgay ise Çolpan İlhan’ın Türk Sineması ve Tiyatrosu’na çok emeği geçmiş değerli bir sanatçı olduğuna vurgu yaparak adını Türkiye’de sinema ve tiyatronun unutulmazları arasına yazmayı başarmış bir isim olduğuna dikkat çekti. Tolgay “Çolpan İlhan sadece Çolpan İlhan değildir.O Sadri Alışık’ın eşi ve değerli yazar Atilla İlhan’ın kızkardeşidir. Ona sanata yaptığı tüm katkılar ve bu oyun için teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Editör: TE Bilisim