Gazimağusa Belediyesi’nin bu yıl 17.’sini düzenlediği Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat Festivali, dünyaca ünlü starları Kıbrıs’a taşıyan programının sonuna geldi. Kıbrıs’ın festivali ünvanına yaraşır bir programla halkın karşısına çıkan 17. Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat Festivali, binlerce sanatseveri ağırladığı Salamis Antik Tiyatro’nun büyüleyici atmosferinde yine bir dünya yıldızını daha ağırlayacak. Caz müziğinin dev ismi natali Cole yarın akşam saat:21.00’de Salamis Antik Tiyatro’da sahneye çıkarak festivalin finalini yapacak.



Ünlü caz efsanesi Nat King Cole'nin kızı olan Natalie Cole, 1991 yılında kendi albümüne 1961'de babasının şarkısı olan Unforgetable'ı koydu. Kendi sesi ve babasının sesini şarkıda birleştirdiği şarkının ismini taşıyan bu albüm 1992 yılında yedi adet Grammy ödülü kazandı. "This Will Be (An Everlasting Love)", " Inseparable" ve "Our Love" hitleriyle 1970'lerin ortasında müzikal başarı elde etti.



1990’lara kadar R&B tarzında yapıtlar üreten sanatçı, 1990’ların ilk döneminden itibaren tarzını pop-caza çevirdi. Yayımladığı albümlerle büyük beğeni kazanan Natalie Cole, aralarında 9 Grammy de bulunan sayısız ödülün sahibi oldu. En İyi Geleneksel Pop Vokal Albümü (“Still Unfortgettable”), En İyi R&B Vokal Performansı, En İyi Albüm (“Unforgettable”) de olmak üzere birçok dalda kazandığı Grammy ödülleriyle başarısı ve yeteneği taçlandırılan Natalie Cole’un albümleri dünya çapında 50 milyonun üzerinde bir satış rakamına ulaştı.



Gazimağusa Belediyesi’nin ülkemizde sanatta marka haline gelen ve yıllardır dünyaca ünlü starları sanatseverler ile buluşturduğu 17. Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat Festivali, Avrupa ve Fransa’nın en beğenilen kadın şarkısıcı ZAZ konseriyle başladığı programında,Lefkoşa Belediye Tiyatrosu, Goran Bregovic, İnce Saz, Bülent Ortaçgil ve Birsen Tezer, Rojas Ve Rodriguez" Flamenko Topluluğu, Luz Casal, Erkan Erzurumlu ve Grubu’nu konuk etti.

 
Editör: TE Bilisim