Lefkoşa Türk Belediyesi ile Trafik Kazalarını Önleme Derneği (TKÖD) ortak çalışma kararı aldı.

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Kadri Fellahoğlu, Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı’yı kabul etti. Kabulde trafik eğitmeni Vedia Gürkan da hazır bulundu.

LTB’den yapılan açıklamaya göre Fellahoğlu, görüşmedeki konuşmasında, TKÖD’nin çalışmalarının hayat kurtardığını söyledi. Fellahoğlu, “Özellikle alkollü ve süratli araç kullanmama, emniyet kemeri takma konusunda halkı bilinçlendirme çabalarınız, insan hayatını kurtaran bir noktaya gelmiştir” dedi.

Trafik konusuna önem verdiğini, bu konuda ilgili birimle çalışmalara başladıklarını söyleyen Fellahoğlu,  ilk iş olarak engellilere ait park yerlerinin çizgilerini yeniden çizdiklerini, engelliler haricinde buralara park edenlere ceza yazacaklarını ifade etti.

Fellahoğlu, ilerleyen dönemlerde imkanlarını zorlayarak yollardaki çizgilerden yaya geçitlerine kadar çizim çalışmalarına başlamak istediklerini belirtti.

Belediyede yaşanan sorunlara da değinen Fellahoğlu, 7 yıldır ödenmeyen İhtiyat Sandığı, 2 yıldır ödenmeyen Sosyal Sigorta primleri, 2 aylık maaşını alamayan çalışanlar ve kadrosuzların temel sorunları oluşturduğunu söyledi. Sorunların çözümünde devlet, belediye yönetimi, çalışanlar ve bankalar gibi çeşitli tarafların olduğunu ifade eden Kadri Fellahoğlu, “Her türlü olumsuzluğa rağmen umut canlanmaya başladı” dedi.

Editör: TE Bilisim