Atleks Sevenler Ortaokulu, Türk Maarif Koleji ve Şehit Hüseyin Ruso Ortaokulu’nu ziyaret eden Fellahoğlu ve ekibi, çocuklarımız için daha temiz ve güvenli bir Lefkoşa yaratmak için göreve talip olduklarını söyledi.
UBP ve DP siyasi itikâfının popülist yönetim anlayışı nedeniyle Lefkoşa’nın düşürülebileceği en kötü duruma düşürüldüğünü belirten Fellahoğlu, Lefkoşa’yı bu hallere düşürülenleri tarihin yazacağını dile getirdi. 7 Nisan’da yapılacak olan ara seçimin Lefkoşa’yı bu duruma düşürenler ve bu durumdan kurtarmaya çalışanlar arasında olacağını belirten Fellahoğlu, LTB’nin ekonomik akıldan uzak bir yönetim ile bütçe dengesinin bozulduğuna işaret etti. Yüksek faizli borçlarla da belediyenin sürdürülemez bir duruma sokulduğunu anlattı.
AÇIK 1 YILDA 5 ADIMDA KAPANACAK!
Yaptıkları çalışmalar neticesinde belediyede ilk bir yılda beş adımda denk bütçeye sahip olunacağını vurgulayan Fellahoğlu, üç adımda da belediyeyi geriye dönük borçlarından kurtararak gelecek nesillere daha güçlü bir Lefkoşa bırakacaklarını ifade etti. Geriye dönük borçlar hariç yılda 24 milyon Liralık bütçe açığının olduğuna işaret eden Fellahoğlu, beş adımda bu bütçe açığının kapatılacağını, dışarıdan mal ve hizmet alımını kaldırarak 4,2 milyon, belediye gelirlerini yüzde 30’dan yüzde 80’e çıkararak 13 milyon, toptancılar halini yeniden Lefkoşa’ya getirerek 3 milyon, atık ürünlerin satılmasıyla en az 1.8 milyon ve reklam panoları ihalesinin yenilenmesi ile 2 milyon lira gelir elde edilerek kapatılacağını vurguladı.
BORÇLARIN YAPILANDIRILMASI VE ÇALIŞANLARIN HAKLARI
Belediyenin mutlaka düşük faizli borç yapılandırmasına gitmesi gerektiğini söyleyen Fellahoğlu, TC Ziraat Bankası kredi önerisinin değerlendirileceğini, LTB ve Lefkoşalının lehine bir anlaşmaya varılması durumunda borçların yeniden yapılandırılacağını ifade etti. Borç yapılandırılmasından alınacak parayla çalışanların sosyal yatırımlarını yatırarak maaşların ödeneceğini söyleyen Fellahoğlu, beş kalemden artırılacak olan gelirlerin borçlara yatırılması, Haziran 2014’de serbest kalacak devlet katkısı ve kademeli bütçe artırımıyla da üç adımda borçsuz bir belediye yaratacaklarını belirtti.

Editör: TE Bilisim