Fellahoğlu: “Son iki dönemin hesabı sorulacak, onlar batırdı, biz çıkaracağız”

CTP-BG Lefkoşa Belediye Başkan adayı Kadri Fellahoğlu ve Belediye Meclis üyeleri sivil toplum örgütlerini ziyaretleri kapsamında bugün Sönmezler Ocağı’nı ziyaret ederek üyelerle görüştü. Ziyaretin ardından Kanser Hastalarına Yardım Derneği’nin lokma etkinliğine katılan Fellahoğlu, göreve geldiklerinde Lefkoşa için yapılacakları aktardı. Sosyal sorumluluk projelerini temel hizmetleri arasında gördüğünü söyleyen Fellahoğlu, Lefkoşalının bozulan moralini etkinliklerle yerine getireceklerini, bir yıllık normalleşme sürecinin ardından kültür-sanat faaliyetlerinin de yoğunlaşacağını ifade etti.

Ocak binasının Kutlay Erk’in belediye başkanlığı döneminde kendilerine temin edildiğini vurgulayan Sönmezler Ocağı Başkanı Erden Esenyel, CTP-BG’nin değerlerine sahip çıkmasından dolayı memnuniyet duyduklarını ifade etti. Esenyel, “Belediyedeki çok kötü olan bu durum neticesinde adaylığınızı koydunuz umarız en iyisi seçilecek ve bizi bu durumdan kurtaracak” dedi.

FELLAHOĞLU: LEFKOŞALI 7 NİSAN’DA BU GİDİŞATA DUR DİYECEK

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin 28 belediye arasında en önemli belediye olduğunu söyleyen CTP-BG LTB Başkan adayı Kadri Fellahoğlu içinde Türk kelimesi olan tek belediyenin bu olduğunu ve Kıbrıslı Türklerin siyasi eşitliğinin ispatı olarak uluslararası camiada kabul gören tek kuruluşumuz olduğunu söyledi. LTB’yi UBP ve DP’nin kirli ittifaklarının batırdığını söyleyen Fellahoğlu, Lefkoşalının 7 Nisan’da bu gidişata dur diyeceğine inandığını söyledi. Yaşananları içine sindiremediğini ve bu durumu düzeltmek için bu yola baş koyduğunu ifade eden Fellahoğlu, iyi niyet ile gece-gündüz çalışarak Lefkoşa’yı yeniden ayağa kaldıracağını kaydetti.

24 MİLYONLUK AÇIĞI BİZ KAPATACAĞIZ

CTP-BG LTB Başkan Adayı Kadri Fellahoğlu son iki dönemde Lefkoşa’nın düşürülebileceği en kötü duruma düşürüldüğünü belirterek tarihin Lefkoşa’yı bu duruma düşürenleri yazacağını sözlerine ekledi. Belediyenin bugün sürdürülebilir bir durumda olmadığına işaret eden Fellahoğlu, LTB’nin geriye dönük borçları hariç yılda 24 milyon açık veren bir bütçesinin olduğunu vurguladı. Kendilerinin ilk bir yıldaki hedefinin normalleştirme süreci kapsamında denk bir bütçe oluşturmak olduğuna dikkat çeken Fellahoğlu, dışarıdan mal ve hizmet alımını durdurarak yılda 4.2 milyon, belediyenin gelirlerini yüzde 30’dan yüzde 80’e çıkararak 13 milyon, toptancılar halinin yeniden Lefkoşa’ya getirilmesiyle 3 milyon, atık ürünlerin satışıyla en az 1.8 milyon ve reklam panoları ihalesinin yeniden gerçek değeri üzerinden ihale edilmesiyle 2 milyon lira gelir elde ederek 24 milyonluk bütçe açığını beş adımda kapatıp denk bütçe yaratacaklarını söyledi.
 
Editör: TE Bilisim