LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, UBP Genel Başkanı ve UBP Lefkoşa Milletvekili adayı İrsen Küçük’ün bugün(2.7.2013) sabah katıldığı bir TV programında birçok iddia yanında kendilerine gelen bilgilere göre CTP-BG’nin seçilmesi halinde LTB’den 300 kişinin işten durdurulacağı konusunda CTP-BG’nin kendi toplantısında bazı kararlar alındığını iddia edenlerin varlığından söz edildiğini söylediğini vurgulayarak bu tür yalanları ortaya atanları ve UBP Genel Başkanı İrsen Küçük’ü kınadı.

Başkan Kadri Fellahoğlu’nun açıklaması şöyle: “ LTB son 3 aydır son yıllarda olmadığı kadar huzurlu bir çalışma temposuna girmiştir. Belediyedeki sorunların farkında olarak bu göreve geldik. Tüm halkımız gibi belediye başkanı olarak ben de bu belediyeyi kendilerinin batırdığının farkındayız ancak bizler uluslararası tanınmışlığı da olan bu başkent belediyemizi tekrardan ayağa kaldırma hedefiyle halk bizi göreve getirdi ve bu hedef doğrultusunda da belediyenin tüm çalışanlarıyla bu çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Eski Başbakanın belediyenin batırılmışlıktan alınarak normalleştirme sürecine giren LTB hakkında TV kanalından yaptığı bu maksatlı açıklamaları LTB Başkanı olarak kınıyorum. LTB’de personellerle ilgili tüm kadrolama işlemleri ve disiplin suçu işlemiş çalışanlar dışındaki işten çıkarma işlemleri İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı altında oluşturulan ve tek yetkili merci olan İntibak Komisyonları tarafından yapılmaktadır. Bu komisyon da Personel Dairesi İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı temsilcisi, Sendika temsilcisi, LTB Meclisi temsilcisi ve Belediye Başkanı’ndan oluşur. Bu süreçte belediye idaresinin hiçbir yetkisi yoktur.

Gerek CTP-BG’nin gerekse belediyemiz yönetimce alınmış böyle bir karar yoktur. Çalışanların huzurunu kaçıracak bu tür spekülasyonların özellikle seçim öncesi gibi hassas bir dönemde hem de iddia olarak ortaya atılması hiç hoş değildir.Hele de bunu başbakanlık yapmış birisine hiç yakıştıramıyorum. Sn.Küçük, siz önce 4 yılın hesabını halka verin ve kamuoyuna programınızı-parti politikanızı anlatın. LTB’nin huzurunu kaçırmayı ve ucuz siyaset yapmayı bırakın. Gölge etmeyin başka ihsan istemeyiz.

Bu tür yalan haberleri ortaya atan ve ellerinde resmi bilgi-belge olmadan bunları yayanları kınarken gerek halkımızın gerekse değerli LTB çalışanlarının bu tür uydurma haberlere inanmaması ve çalışanlarımızın dört elle ekmek teknesi belediyeye sarılması gerektiğini vurgulamak isterim.”
 
Editör: TE Bilisim