CTP-BG LTB Başkan adayı Kadri Fellahoğlu ve Belediye Meclis üyesi adayları sivil toplum örgütleri ziyaretleri kapsamında Thalassemia Derneği ve TIP-İŞ' i ziyaret ederek yetkililer ile görüştü. Fellahoğlu ve ekibi göreve geldiklerinde hayata geçirilecek projelerini aktardı. İlk bir yılı normalleşme süreci olarak gördüklerini belirten Fellahoğlu, sonraki dört yıllık dönemi de Lefkoşa’da yenilenmeye adayacaklarını kaydetti.

THALASSEMİA DERNEĞİ: KENT SAĞLIĞI İÇİN DE ÇALIŞIYORUZ
Thalassemia Derneği Başkanı Ahmet Varoğlu ziyarette yaptığı konuşmada Kadri Fellahoğlu ve ekibini ağırlamaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Derneklerinin bir hayır kurumu olduğuna işaret eden Varoğlu, sağlık alanında çalışma yapmalarına rağmen kentsel sorunlarla ilgili olarak da çalışma yaptıklarının altını çizdi. Bugün Lefkoşa'nın yaşadığı sorunlardan dolayı yapılacak olan belediye seçimlerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Varoğlu, Kadri Fellahoğlu ve ekibine teşekkür etti.

TIP-İŞ: UBP YÖNETİMİNDE ÜLKE VİRANEYE DÖNDÜ
Tıp-İş Başkanı Dr. Erol Şeherlioğlu da ziyarette yaptığı konuşmada kendilerini ziyarete gelen Kadri Fellahoğlu ve Belediye Meclis üyesi adaylarına teşekkürlerini sundu. UBP yönetiminde sadece Lefkoşa'nın değil ülkenin viraneye döndüğüne vurgu yapan Şeherlioğlu, çağdaş ülkelerde yerel yönetimlerin çevre ve halk sağlığı alanında çok önemli pozisyonlarının olduğunu söyledi.

FELLAHOĞLU: GÖZ GÖRE GÖRE BATIRDILAR!
CTP-BG LTB Başkan adayı Kadri Fellahoğlu ise ziyaretlerde yaptığı konuşmada Lefkoşa'nın DP ve UBP siyasi ittifakının yönetim anlayışı sonucunda düşürülebileceği en kötü seviyeye düşürüldüğünü ve bu yapılanları tarihin yazacağını ifade etti. Sürdürülebilir bir yapıdan çok uzakta olan belediyeyi kurtarmak için göreve talip olduklarının farkında olduklarını söyleyen Fellahoğlu, sorunun yaratıcıları sorunun çözemeyeceklerini dile getirerek ve UBP'nin ve DP'nin sorunu çözme becerisine sahip olmadıklarını vurguladı. Lefkoşa'nın popülist yönetim anlayışının kurbanı olduğuna dikkat çeken Fellahoğlu, bir yandan istihdamlar yapılırken bir yandan da dışarıdan hizmet alımlarının yapıldığını ve belediyenin tüm uyarılara rağmen göz göre göre batırıldığını ifade etti.

“GÜNDE 16 SAAT ÇALIŞACAĞIM”
8 Nisan sabahı Lefkoşa için umudun yeniden yüreklerde yer alacağı yeni bir dönemin başlangıç tarihi olacağına işaret eden Fellahoğlu, 14 aylık kısa süreyi günde 16 saat çalışarak 28 aya çıkaracaklarını belirtti. LTB için ilk bir yılı normalleştirme süreci olarak planladıklarına işaret eden Fellahoğlu, bu süreçte halka güven veren denk bütçeye sahip, borçlarını yapılandıran ve hizmet veren bir belediye yaratacaklarını vurguladı.

BELEDİYE NASIL KURTARILACAK?
Belediyenin geriye dönük borçları hariç yılda 24 milyon Lira açık veren bir bütçesinin var olduğuna vurgu yapan Fellahoğlu, dışarıdan mal ve hizmet alımını kaldırarak yılda 4.2 milyon, toptancılar halini yeniden Lefkoşa'ya getirerek 3 milyon, belediyenin gelirlerini yüzde 30'dan yüzde 80'e çıkararak 13 milyon, atık ürünlerin satışıyla 1.8 milyon ve reklam panosu ihalesinin gerçek değeri üzerinden yeniden ihale ettirerek 2 milyon lira gelir elde edeceklerini ve beş adımda açığı kapatarak denk bütçe yaratacaklarını ifade etti. Ekonomik akıldan uzak bir şekilde belediyenin yüksek faizle borçlandırıldığına dikkat çeken Fellahoğlu, belediyenin mutlaka yeniden borçlarını daha düşük bir faiz oranıyla yapılandırılması gerektiğini belirtti. TC Ziraat Bankası kredisinin borç yapılandırılması için ciddi bir olgu olarak karşılarında durduğunu söyleyen Fellahoğlu, gerekli girişimleri yapıp LTB'nin lehinde bir anlaşmaya varılması halinde borçların yeniden yapılandırılacağını dile getirdi. Yeni borç yapılandırılmasıyla gelecek olan paranın belediye çalışanlarının geriye dönük sosyal yatırım ve maaş alacakları için kullanılacağına vurgu yapan Fellahoğlu, üç adımda borçsuz bir belediyeyi gelecek nesiller için yaratacaklarını belirtti.

 
Editör: TE Bilisim