CTP-BG Lefkoşa Türk Belediyesi Başkan adayı Kadri Fellahoğlu, sivil toplum örgütleri ziyaretleri kapsamında bugün Özel Eğitim Vakfı (ÖZEV) ve Alevi Kültür Merkezi'ni ziyaret etti.
ÖZEV ziyaretinde konuşan Vakıf Genel Müdürü Ersin Görsay, vakıf hakkında bilgi vererek kuruldukları günden beri Kadri Fellahoğlu'nun maddi-manevi katkılarını her zaman aldıklarını işaret ederek önemsendiklerini bilmenin mutluluk verici olduğunu sözlerine ekledi.

GÖRSAY: KADRİ BEY’İN DESTEĞİ İLE KATKI ALDIK
ÖZEV'in 9 yıldır 75 öğrenciye hizmet vermeye çalışarak devletin yürütmesi gereken işi yapmaya çalıştıklarını ifade eden Görsay, toplam bütçelerinin yüzde 15’in devletten, yüzde 35’in velilerden geriye kalan yüzde 50’nin ise yaptıkları projelerden elde edildiğini söyledi. Yerel yönetimlerin bu işin içinde yokmuş gibi davrandıklarını anlatan Görsay, 2011 yılında Kadri Bey'in de desteği ile belediye meclisinden alınan karar ile bir destek alındığını fakat bunun yarısını alabildiklerini ifade etti.
FELLAHOĞLU: YEREL YÖNETİMLER ÖZEV’İ DESTEKLEMELİ
ÖZEV ziyaretinde konuşan Fellahoğlu belediyenin imkanlarının gelişi güzel değil doğru yerlerde kullanılması gerektiğini ifade ederek aslında devletin yapması gereken bir işi vakıf olarak yaptıklarını ve mutlaka yerel yönetimler tarafından da maddi yönden desteklenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Belediyenin kaynaklarının keyfi bir şekilde Karpaz'dan Yeşilırmak'a kadar dağıtıldığını hatırlatan Fellahoğlu, 14 aylık bir dönem için yapılacak olan bu seçimde göreve gelmeleri halinde belediyenin kaynaklarının doğru yerlerde kullanılmasını sağlayacaklarını belirtti.

ŞAŞKARA: CTP BELEDİYECİLİKTE KENDİSİNİ KANITLADI
Alevi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ziyarette konuşan Alevi Kültür Merkezi Başkanı Hasan Şaşkara ise Lefkoşa'nın ülkenin başkenti olduğu ve uluslararası tanınmış bir kent olmasına rağmen bugünkü durumunun çok kötü olduğunu söyledi. CTP'nin ülkede belediyecilik konusunda kendisini ispatladığına değinen Şaşkara, belediyelerin beşikten mezara kadar halka hizmet vermek için var olduğunu hatırlatarak belediyelerin ticarethane olmadığını ama ticarethane disipliniyle yönetilip halka hizmet verilmesi gerektiğini ifade etti.

FELLAHOĞLU: 7 NİSAN LEFKOŞA İÇİN DÖNÜM NOKTASI!
CTP-BG LTB Başkan adayı Kadri Fellahoğlu ise Alevi Kültür Derneği'nde yaptığı konuşmada Alevi Kültür Merkezi'ni kendilerine yakın hissettiğini ifade ederek her etkinlikte bu mekana geldiğinde duyduğu mutluluğu anlattı. LTB'de her şeyin apaçık ortada olduğunu vurgulayan Fellahoğlu, 7 Nisan tarihinin Lefkoşa ve Lefkoşalı için bir dönüm noktası olacağını sözlerine ekledi. LTB'deki sorunun yaratıcısı olan partilerin adaylarının bu sorunu çözebileceklerine asla inanmadığını söyleyen Fellahoğlu, bu partilerin LTB'nin yaşadığı sorunları çözemeyeceğini çünkü sorunun yaratıcısının onlar olduğunu söyledi.

Lefkoşa'yı yeniden yaratmak ve çalışanları huzura kavuşturmak için kolları sıvadıklarını söyleyen Fellahoğlu, 8 Nisan tarihinden itibaren belediyedeki normalleşme sürecini başlatacaklarını belirtti. Fellahoğlu, "8 Nisan umudun doğduğu gün olacak bu karanlık günleri bir daha yaşamadan tarihe gömeceğiz ve bu arkadaşlar doğru yönetmeyi öğrenecekler" dedi.


 
Editör: TE Bilisim