. Fellahoğlu ve ekibi Kamu-İş, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Muharip Gaziler Derneği ve Çukurovalılar Derneği'ni ziyaret etti. Ziyaretlerde konuşan CTP-BG LTB Başkan adayı Kadri Fellahoğlu, yeni bir Lefkoşa için yola çıktıklarını ifade ederek Lefkoşa'yı bugünkü halinden kurtarmak için halktan onay istediklerini ifade etti.

KİRLİ İTTİFAKLAR BELEDİYEYİ BATIRDI

UBP ve DP siyasi ittifakının popülist yönetim anlayışı ile son iki dönemde Lefkoşa'nın tüm uyarılara rağmen batırıldığına işaret eden Fellahoğlu, tarihin Lefkoşa'yı batıranları yazacağını vurguladı. Ekonomik akıldan uzak borçlanmalar ve popülist yönetim anlayışı ile sürdürülemez bir duruma sokulan belediyenin en temel yerel hizmetleri bile vermediğine dikkat çeken Fellahoğlu, 8 Nisan sabahı Lefkoşa için görev başına geldiklerinde sürdürülebilir bir belediye için günde 16 saat çalışacaklarını dile getirdi.

24 MİLYONLUK AÇIK KAPANACAK

LTB'nin geriye dönük borçları hariç yılda 24 milyon lira bütçe açığı bulunduğuna işaret eden Fellahoğlu, ilk bir yılda normalleşme süreci içerisinde denk bütçe yaratacaklarını ifade etti. Dışarıdan mal ve hizmet alımını durdurarak yılda 4.2 milyon, belediyenin gelirlerinin yüzde 30'dan yüzde 80'e çıkararak 13 milyon, toptancılar halinin yeniden Lefkoşa'ya getirerek 3 milyon, atık ürünlerin satışıyla en az 1.8 milyon ve reklam panoları ihalesini gerçek değeri üzerinden yeniden ihale ettirerek 2 milyon Lira gelir elde edileceğini vurgulayan Fellahoğlu, bu beş adımla yıllık 24 milyonluk bütçe açığının kapatılıp denk bütçe oluşturulacağını söyledi.

BORÇLAR BİR YERDE TOPLANACAK

Ekonomik akıldan uzak bir şekilde Lefkoşa'yı ve belediyeyi düşünmeden yapılan yüksek faizli borçlanmaların bir kalemde toplanarak yeniden yapılandırılmasının kaçınılmaz olduğuna işaret eden Fellahoğlu, bunun içinde göreve gelir gelmez TC Ziraat Bankası kredisi için görüşmelere başlayıp belediye lehine bir anlaşmaya varılması halinde de bu krediyi kullanacaklarını ifade etti. Bu kredi ile çalışanların geriye dönük sosyal güvencelerinin ve maaşlarının ödeneceğini söyleyen Fellahoğlu, belediye çalışanlarının halka daha iyi hizmet vermesi için önemli bir motivasyon sağlayacağına ve belediyenin tüm borçlarının düşük faizle bir yerde toplanacağına vurgu yaptı.

8 NİSAN’DA NORMALLEŞME BAŞLAYACAK

Borç yapılanmasının ardından üç adımda borçsuz bir belediye yaratacaklarını söyleyen Fellahoğlu, beş kalemden elde edilecek gelirlerin artan kısmını, devlet katkısını ve bütçe artışı ile sağlanacak gelirlerin borçlara yatırılması ile de gelecek nesillere borçsuz ve daha güçlü bir Lefkoşa yaratılacağını sözlerine ekledi. Bir yılda yapılacak çalışmalarla belediyenin normalleştirileceğine dikkat çeken Fellahoğlu, normalleşme sürecinin ardından Lefkoşa için Lefkoşalıya yakışır bir yenilenme süreci başlatacaklarını söyledi. Çok zor koşullar altında olan bir kurumda göreve talip olduklarının bilincinde olduklarını belirten Fellahoğlu, CTP-BG'nin yerel yönetimler vizyonunun ülkede bir marka olduğunu ve ülke halkının yüzde 44'üne CTP'li belediyelerin hizmet verdiğini ve 7 Nisan'da da Lefkoşa halkının bu hizmeti alacağına olan inancını ifade etti.        

Editör: TE Bilisim