Kuzey Kıbrıs Genç İş Adamları Derneği (GİAD) Kalecik’te yaşanan çevre felaketinin ülkeye kurulacak dolum tesisine karşı olmalarını haklı çıkardığını ifade etti.

Dernekten yapılan yazılı açıklamada, “28 Temmuz’da ülkeye hükümet etmek için seçilecek milletvekillerine ve kabineye, petrol dolum tesisi yapılmaması, bu tarz kirliliklerin tekrar yaşanmaması, ayrıca Kalecik’teki çevre felaketine neden olan söz konusu şirkete önlem aldırmaları ve olayın yargıya taşınması konularında baskı uygulayacağımızı vurguluyoruz” denildi.

“Ülkenin sahip olduğu doğal güzelliklerin her geçen gün zarar görmesi sadece ekonomik değil, bu ülkede yaşayan her bireyin geleceğinin, ülke kaynaklarının ve sağlıklı bir çevrenin yok olması anlamına gelmektedir” ifadesine yer verilen açıklamada şunlar da belirtildi:

“Bugün yaşanan kirliliğin sorumluları arasında şirket yöneticilerinin yanı sıra şirkete cezai yaptırımları ve gereken önlemleri alması hususunda baskı uygulamayan hükümet yöneticileri de vardır. Yaşadıklarımız, petrol dolum tesisinin yapılmasına neden karşı olduğumuz konusunda bizi bir kez daha haklı çıkardı. Unutmayalım ki önlemek ödemekten ucuz ve insancıldır.”

Editör: TE Bilisim