Tarım ürünlerinde zarara neden olan, insanlara ve çiftlik hayvanlarına da çeşitli tehlikeli hastalık etmenlerini bulaştırabilen fare ve sıçanlara karşı Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Tarım Dairesi Müdürlüğünce “Fare ile Mücadele Kampanyası” başlatılmıştır.

Bilindiği gibi her yıl Bakanlığımıza bağlı Tarım Dairesince Fare ile Mücadele Kampanyası düzenlenmektedir. Bu kampanya çerçevesince hem arpalı fare zehiri hem de mum blok fare zehiri dağıtılmaya başlanmıştır. KKTC dahilindeki tüm köylere, Kaza ve Bölge Tarım Daireleri ile Belediyeler ve Muhtarlıklar aracılığıyla ücretsiz olarak dağıtılmaya başlanmıştır.
Gerek tarım arazilerinde gerekse kırsal kesimdeki hayvan barınaklarında ve ambarlarda fare ve sıçanlardan dolayı zarar gören tüm üreticiler, kampanya süresince Bölge Tarım Dairelerine başvurarak fare zehirlerinden ücretsiz olarak faydalanabilirler.

İlgili Belediye ve Muhtarlıklara ayrılan fare zehirlerinin 15 gün içerisinde Kaza-Bölge Tarım Dairelerinden alınması gerekmektedir.

Üreticilerimizin fare zehirlerini kullanırken doğaya zarar vermeden, tüm emniyet tedbirlerini alarak fare zehirlerini amaca uygun olarak kullanmaları hem kendileri hem de çevrenin korunması için gereklidir.
Fare zehirlerinin, çocukların ve hayvanların erişemeyeceği yerlere konulması önemle duyurulur.
Tarım Dairesi Müdürlüğü
 
Editör: TE Bilisim