“Artık son aşamaya geldik, bu yıl kurultay yılı” “Artık son aşamaya geldik, bu yıl kurultay yılı”

Spekülasyonlar yapılıyor ancak KKTC bir devlettir ve her türlü gereken yapılacaktır. Bu devlet gerekli girişimleri yapacaktır.

Üzücü bir olay, bunun olmasını kimse istemez, yadırganmalıdır. Kıbrıs küçük bir yer, herkes etkilendi. Hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum

Çok büyük bedeller ödedik fedakarlıklar yaptık. ülkemizin yasalara uygun, uluslararası teamüllerle yönetilmesi ve yasal çerçevede oluşturulacak bir gelecek için çalışıyoruz.

Olayları başka yere çekmek ve halkın huzurunu bozmak, dünyaya bir zafiyet varmış gibi göstermek olmaz."

CİNAYETLE İLGİLİ İDDİALAR İÇİN NE DİYOR?

"İlgili güvenlik kuvvetleriyle işbirliği içinde araştırıyoruz. İletişim halindeyiz. Teknolojiyle kamera olsun, cep telefonu olsun soruşturma yoğun şekilde devam ediyor. Gizli tutuluyor, ben detaylarını bilemem; talimatını verdik.

Şunu vurgulamak istiyorum, Türk kamuoyuna yansıtıldığı gibi, burası bazılarının anlatmaya çalıştığı gibi bir yer değil. Bizi kanunsuzlukla itham etmeye çalışıyorlar ancak bu doğru değil. Biz kanunların işlediği bir hukuk devletiyiz.

Burada yılların mücadelesi var, biz bir devletiz, Turizm, üniversiteler ve hizmet sektörünün geliştirilmesi için büyük çaba içerisindeyiz. Türkiye de bize bu konularda destek vermeye devam ediyor.

Bize yapılan haksızlıklara rağmen, 1974 yılından bu yana her şeyiyle çağdaş bir devlet olma noktasındayız aksilikler ve yanlışlar olabilir, bizler bunu düzeltmeye uğraşıyoruz.

Türkiye'den yapılan farklı yayınlar var. Ancak menfaatlerimizi korumak için bunların önüne geçmemiz gerekir. Mesajım umarım anlaşılmıştır."

Editör: Haber Merkezi