Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), geçtiğimiz yıl Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği önünde eylem yapan 8 KTÖS üyesine “Sulh ve sükunu bozması muhtemel davranışta bulunma” suçlaması ile okunan davanın yarın görüşülmeye devam edeceğini açıkladı.

Sendikadan verilen bilgiye göre, haklarında “sulh ve sükunu bozması muhtemel davranışta bulunmak” suçlamasıyla dava açılan; Cenk Gürçağ, Burak Maviş, Besim Baysal, Uğur Erilen, Öjen Topçu, Hare Yakula, Canan Sümer ve Semen Saygun hakkındaki tebligat işlemleri tamamlandı.

Dava yarın Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde saat 9.00’da görüşülmeye başlanacak.

Sendikadan yapılan yazılı açıklamada  yargılanan eylemcilere destek vermek çağrısı yapılarak şöyle denildi:

 “14 Aralık 2012 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği önünde KTÖS üyeleri tarafından bir eylem gerçekleştirilmişti.

Eylem sırasında Elçilik binası avlusuna protesto olarak atılan kara çarşaf ve eylemcilerin ellerindeki tespihlerden dolayı polis tarafından içinde yönetim kurulu üyeleri de bulunan 8 KTÖS üyesine dava okunmuştu.

Eylem, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) iktidarının Kıbrıs’ın kuzeyinde yürürlüğe koymaya çalıştığı gerici Sünni-İslam politikaları, kuran kursları ve külliye girişimleri, asimilasyon, Türkleştirme-Müslümanlaştırma politikalarına karşı bir protesto gösterisiydi.

Eylem sırasında ellerine kara tespih ve üzerlerinde kara çarşaf taşıyan bazı eylemciler, barışçıl bir şekilde gerçekleştirdikleri eylemde protesto olarak elçilik avlusuna tespih ve çarşaf attılar.

Eylemcilerin bu hareketi sonucunda ise polis 8 KTÖS üyesine “Sulh ve sükunu bozması muhtemel davranışta bulunma” suçlaması ile dava okudu.”

Editör: TE Bilisim