Kabulde Başkan Güngördü Evren’e yeni görevinde başarılar dileyerek, kentin sorunlarıyla ilgili bilgi verdi.
Bakan Kutlu Evren, hafta içerisinde Türkiye’deki temasları sırasında özellikle beton molozların parçalanması ve yeniden kullanılmasını ayrıca ağaç dallarının ve odunların öğütülmesini sağlayan makine temini konusunda istişarelerde bulunduğunu söyledi.

Bunun belediyelere büyük yararı olacağının altını çizdi. Evren, belediyenin talep etmesi halinde Çevre Dairesi’yle de denetim yapabileceklerini ve bunun caydırıcı olacağına dikkat çekti.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü de konuşmasında Bakan Kutlu Evren’e Girne Antik Liman’daki mendirekle ilgili çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Güngördü, mendireğe giden yolun asfalt dökümü çalışmalarının önümüzdeki günlerde yapılacağını, şu anda güzergah üzerindeki bozulan su boru hattı değişim çalışmalarının belediye çalışanları tarafından tamamlandığını söyledi.

Güngördü, “Sorumluluk alanımızda olmamasına rağmen kentin çok önemli bir parçası olduğuna inandığımız mendirekte çalışma başlatmaktan mutlu olduğumuzu ifade etmek isterim” dedi.

Bakan Kutlu Evren’e Girne’ye büyük bir park ve rekreasyon alanı yapımı için devlet arazisine ihtiyaç duyduklarını söyleyen Güngördü, bu konuda yardım talep etti. Güngördü, aynı konuyu İçişleri ve Çalışma Bakanı’na da aktardıklarını belirtti.

Güngördü, Girne’deki kanalizasyon, arıtma tesisi ve katı atıklarla ilgili olarak da görüş alışverişinde bulundu.
Başkan Güngördü, Evren’e yeni görevinde başarılar dileyerek, görevde olduğu sürece iyi bir diyalog ve iş birliği içerisinde olacaklarına inancını belirtti.




 
Editör: TE Bilisim