Lefkoşa Surlariçi’nde terkedilmiş bir ev içerisine atılan çöpleri LTB ekipleri güçlükle temizledi


Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkent Lefkoşa’daki temizlik seferberliğine devam ediyor. Her bölgede yoğun çalışmalar sürdürülürken, gelen şikayetler de değerlendiriliyor. Bu kapsamda Mahmutpaşa Katlı Otopark’ın arka kısmında yer alan terk edilmiş bir evin içerisinde çöplerin biriktiği yönündeki şikayeti ele alan LTB Temizlik Şubesi, ilgili evde temizlik çalışması gerçekleştirdi. Terk edilmiş bir yer olan ve penceresinin açık olması nedeni ile içerisine çöp bırakılan evden 1 kamyon çöp çıktığı açıklandı.

Vatandaşlar memnun kaldılar

Bölge sakinlerini hem kötü koku, hem de sağlık yönünden rahatsız eden bu duruma LTB’nin müdahalesi bölgede yaşayan vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.
İlgili evin temizliğinin sağlanmasının ardından Bayındırlık Şubesi ekiplerinin söz konusu pencereye önlem alacağı açıklandı.

LTB’den sorumlu davranış çağrısı
LTB’den yapılan açıklamada çok zor şartlar altında yapılan temizliğin ardından ilgili noktanın gerek kirlilik, gerekse de sağlık yönünden şu an itibarı ile bir tehlike arz etmediği vurgulandı. Çöplerin bu şekilde atılmasının her zaman için risk oluşturduğu aktarılırken bunu yapan kişilerin sorumlu davranması gerektiği, sorumlu davranmayanların uyarılmasının şart olduğu dile getirildi.
 
Editör: TE Bilisim