“Evde bulamadık” gerekçesi ile Gönyeli’de ikamet eden 200 kişi, CTP’nin YSK’ya yaptığı başvuru sonucu seçmen listelerinden çıkartıldı. Çıkarılan isimlerin tümünün UBP’li ve DP’li olması ise yerel seçimler öncesi “kumpas” iddialarını gündeme getirdi.

1989’dan Beri Gönyeli Yenikent’te kalan İbrahim Haraşol ve eşi, seçmen listelerinden çıkarılmalarına bir mana veremedi. Eşi ile birlikte Gönyeli Yenikent Vezneciler Sokak No:10’da oturan Haraşol çifti yaşadıkları haksızlığı anlattılar.

Gönyeli Yenikent Vezneciler Sokak No:10’da oturan İbrahim Haraşol, “Biz eşimle beraber yıllardır bu evde yaşıyoruz. Evi 1989’da yapmıştık. Biz ev yaptığımızda daha bu bölgede doğru dürüst bir ev bile yoktu. Bizi, Gönyeli CTP Örgüt Başkanı Niyazi Avcısoy diye bir adam gidip şikayet etmiş. Pazar günü eve gelip bakmışlar ki biz evde yokmuşuz. Benim kızım rahmetlendi. Biz eşimle birlikte her Pazar günü mezarına gidiyoruz. Pazar günü evde yokuz diye bizi seçmen listelerinden silmişler. Gittik itiraz edelim diye ama bizi kimse dinlemedi. Madem devlet bizi defterinden sildi bizde bundan sonra ona göre davranacağız. Belli ki bizim 2 oyumuzdan korktu birileri. Ette ellerinde bıçakta ellerinde. Bu ülkede hak ve adaletin olmadığının kanıtıdır bu. Yazıklar olsun bunu yapanlara, zaten üzüntümüz ve acımız vardır, şimdi kat ve kat arttı” dedi.

Komşularına dahi sormadan ve hiçbir bilgilendirme yapmadan seçmen listelerinden atılmalarına bir anlam veremeyen çift yaşadıkları şaşkınlığı gizleyemedi.

Öte yandan yine seçmen listelerinden silinen DP-UG Kadın Kolları başkanı Süreyya Gürses’te önemli açıklamalar yaptı. Gürses, daha bir yıl olmadı genel seçimleri yaşayalı. Ben milletvekili adayıydım ve yıllardır oturduğumuz evde ikamet ediyordum. Nasıl oluyor da bir yıl bile olmadan beni seçmen listelerinden çıkarırlar. Bu CTP’nin büyük bir oyunu. Seçimlere resmen kumpas kurdular. Vatandaşın oy verme hakkını gasp ettiler” dedi.
 
Editör: TE Bilisim