Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı’nın belediye meclis üyeleri ve belediye yetkilileri ile birlikte esnafla buluşma toplantılarının bir yenisi geçtiğimiz akşam gerçekleştirildi. İlk olarak Dereboyu esnafı ile gerçekleştirilen toplantının ardından bu kez Göçmenköy ve Taşkınköy esnafının sıkıntıları dinlendi.
Taşkınköy’de bulunan Şefler Pastanesi’nde gerçekleştirilen istişare toplantısına LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Asbaşkan Akın Aktunç, meclis üyeleri Hüseyin Kıral, Onur Olguner ve Bülent Çıraklı yanında Taşkınköy Muhtarı Derviş Dizliklioğlu, Göçmenköy Muhtarı Ayşe Başaranel ve LTB’den çeşitli şubelerin yetkilileri katıldı.

Harmancı: Çözümleri karşılıklı konuşarak bulmak istiyoruz
Esnafın düşüncelerini almadan önce kısa bir açılış konuşması yapan LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Başkent’in iki önemli bölgesinin esnafı ile bir araya geldiklerini ve ekonomik hayatı korumak adına neler yapılabileceği konusunu masaya yatıracaklarını belirtti.
Geçmiş dönemden itibaren altyapı konusunda bölgeye bir takım yatırımlar yapıldığını, drenaj hatlarının ardından kanalizasyon çalışmaları ile birlikte doğan bazı sıkıntıları da ele alacaklarını ifade eden Harmancı, gündemleri içerisinde altyapı, yağmur ve sel tehdidi, park ve imar sorunları olduğunu vurguladı.

“Kazılan asfalt Aralık ayı başına kadar dökülecek”
Bazı önemli bilgileri esnaf ile paylaşan Harmancı, Kemal Aksay Caddesi’nde yaklaşık 2.5 aydır devam eden kanalizasyon çalışmaları için kazılan asfaltın Aralık ayı başına kadar dökülmesini hedeflediklerini açıkladı.
Harmancı ayrıca yeni yıla ilişkin esnaf ile istişare ederek pazarın canlanmasına katkı koymayı amaçladıklarını da vurguladı.

Esnaf sıkıntılarını açıkça dile getirdi
Başkanın konuşmasının ardından söz alan esnaf yaşadıkları sıkıntıları aktardı. İmara aykırı durumar, konut olan yerlerin işyerlerine dönüştürülmesi, yol ve kaldırımların durumu ve araç parkları üzerinde duran bölge esnafı, beklentilerini sıralarken, çözüm konusundaki önerilerini de yetkililerle paylaştı.

Editör: TE Bilisim