Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Türkiye Cumhuriyeti ile her alanda işbirliği yapıyoruz. Bu iş birliklerinin sonunda da hem ülkelerimiz kazançlı çıkıyor hem işbirliklerimiz sayesinde daha güçlü bağlarla bağlanıyoruz dedi.
Bakanlık Basın Bürosundan verilen bilgiye göre Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Türkiye Cumhuriyeti Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürü Arif Sami Seymenoğlubaşkanlığında ülkemize gelen Türkiye Cumhuriyeti Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bürokratlarından oluşan heyeti, KKTC Esnaf ve Sanatklar Merkez Birliği Kooperatifi Başkanı Kemal Altuncuoğluile Kıbrıs Türk Esnaf, Zanatkarlar Odası Yardımlaşma ve Teminat Kooperatifi Başkanı Hürrem Tulga’yı birlikte kabul etti.
Bakanlık toplantı salonunda gerçekleşen görüşmede TC Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve Ekonomi ve Enerji Bakanlığı arasında 17 Ağustos 2016 tarihlerinde Ankara’da imzalanan "Esnaf ve Sanatkarlara Yönelik İş Birliğinin Geliştirilmesi konusunda ki Mutabakat Zaptı ile ilgili gelinen nokta ve eylem planlarını görüşüldü.
Türkiye Cumhuriyeti Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürü Arif Sami Seymenoğlu Kıbrıs’ta olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve iki ülke ilişkilerinin artarak devam etmesi için her türlü paylaşıma hazır olduklarını söyledi.Seymenoğlu “beraberimizde teknik bürokrat arkadaşlarımız da var. Buradaki yapıyı inceliyoruz, neler yapılabilire birlikte karar vereceğiz ve Türkiye’deki esnaflara sağladığımız avantajları Kıbrıslı esnaflarımız içinde sağlayacağız” dedi.
Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun’da yaptığı konuşmada Türkiye Cumhuriyeti Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile birlikte Ankara’da imzalanan "Esnaf ve Sanatkarlara Yönelik İş Birliğinin Geliştirilmesi konusunda ki Mutabakat Zaptının ülke ekonomisine olumlu katkılarının görülmeye başlandığını bazı konularda da izlenecek yol haritasının oluşturulmaya başlandığını söyledi.
Atun, Türkiye esnafına uygulanan teminat ve faiz destekli programların benzerlerinin uygulanmaya başlandığı ancak bu imzalanan mutabakat zaptı ile modellerin geliştirilerek daha büyük ölçeklerde uygulanabilmesi ve iki ülke esnafını temsil eden kooperatiflerin işbirliği içerisinde çalışmasına vurgu yaptı.
Atun, “sadece bu yıl içerisinde Türkiye Cumhuriyeti kaynaklarıyla 200 milyon lira civarında bir nakit kaynağının 9 farklı program altında KKTC'ye can suyu olarak sirayet ettiğini” açıklayan Bakan Atun önümüzdeki günlerde de benzer kaynakların esnaflara kullandırılacağını söyledi.
Editör: TE Bilisim