K. T. Esnaf ve Zanaatkarlar Odası üyesi üreticiler, Salon 1’de ürettikleri organik ürünler, macun ve reçeller, sabun, losyon ve baharatlar, unlu gıdalar, lefkara ve koza işleri, takı ve tasarım işlerini sergileyerek, satışını yapacaklar. Ayrıca, ülkemiz yazarlarının kitaplarının da tanıtım ve satışının yapılacağı tüketici fuarında, K. T. Profesyonel Mutfakçılar Birliği de ziyaretçilere yerel ürünlerin tanıtımı ile satışını gerçekleştirecek.

KTEZO Başkanı Hürrem Tulga ülkede çeşitli ürünlerin üretildiğini ancak üreticilerin ürünlerini daha geniş pazara sunmalarında birtakım sıkıntılar yaşadığını ifade etti. Tulga, bu fuar organizasyonunda Esnaf ve Zanaatkarlar Odası olarak esnaf üreticileri bir araya getirerek, üretici kooperatifi için ilk adımı attıklarını vurguladı. Üretimin küçük olmasından dolayı kooperatifleşmenin şart olduğunu ifade eden KTEZO Başkanı Hürrem Tulga, ülkenin de başka çıkışının olmadığını, üreterek, üretime katılarak ülkede bir geleceğin yaratılabileceğini belirtti.
Tulga, bu ülkede ihracatın büyüyebilmesinin ve turizim ihtiyaçlarının düzenli olarak yerli ürünlerden karşılanabilmesinin ancak bu yolla başarılabileceğini belirtti. Üretici Kooperatifi ile ilgili temaslarının olduğunu söyleyen Tulga, bu konudaki çalışmalarını da sürdürdüklerini ifade etti.

Yarın Lefkoşa Fuar Alanı’nda saat 18.00’de açılışı yapılacak olan 8. Unifex Tüketici Fuarı, 5 – 14 Nisan tarihleri arasında hafta içi 18:00 – 23:00 ile hafta sonu 15:00 – 24:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.


Editör: TE Bilisim