Görev süremle ilgili dün bir haber sitesinde çıkan haber sonrasinda aldigim telefonlar nedeniyle bir açıklama yapma gereği duydum.
2008 yilinda "19 Temmuzda Kibris' ta olacağım. Orada ol ve beni karşıla" talimatiyla baslayan 1 ocak 2009 tarihinde resmiyet kazanan TC Yardim Heyeti Koordinatörlüğü görevim 30 eylul 2016 tarihi itibariyle tamamlanmis olacaktir. Bundan sonraki görev yerim, daha onceki gorev yerim olan TC Maliye Bakanlığı'dir.
Görevimin son bulması, Mart-Nisan 2016 döneminde Yardım Heyeti ile ilgili olarak alınmış olan bir kararın, Mayis 2016 doneminde uygulamaya konulmasinin bir neticesidir.
2009 yılında uygulanan Acil Mali Eylem Plani ile 2010-2012 doneminde uygulanan Ekonomik Programlar krizle mücadele mahiyetinde olduğundan kismen aci reçeteler icermis, bu durum TC yardimlarinin kullaniminda bazi kurallari beraberinde getirmistir. Bu kuralların uygulayicisi olmamiz nedeniyle, eski alışkanlıkların müptelasi olanların eleştirilerine maruz kalmis olabiliriz. Ama sonuç ortadadir. 2009 yilinda butce açığına yardim icin verilen (2016 reel) 900 milyon tl bugun 200 milyon tl'ye düşmüş, aradaki fark yatirima, reel sektore ve devletin birikmis borçlarına ödenmeye baslamistir. Bu sayede KKTC hazinesi 6 ay boyunca yardim almadan ayakta durabilmistir.
Bu bir ekip calismasidir. Bu ekipten bugün Türkiye tarafinda ben, KKTC tarafinda bir kisi kalmistir. Zaman gectikce Isimlerin degismesi insanlar icin kacinilmazdir. Polita degisikligi varsa zaten zamanin gecmesine bile gerek duyulmadan isimler degisecektir.
Krizi yakindan hisseden ve özne olan KKTC tarafinin üyeleri olan, birlikte calismaktan buyuk memnuniyet duyduğum, etik olmadigini dusundugum icin ismini sayamayacagim siyasilere ve birlikte olmaktan, tanimaktan keyif aldigim Omer Koseoglu, Ahmet Havutcu, Suat Yeldener, Fatma Bilen Gorener, Yusuf Kacmaz, Ebru Kaptan, Levent Hızal ve diger meslektaşlarıma tesekkur ederim.
Beni tercih ettikleri ve güç kuvvet verdikleri için Sn Cemil Çiçek'e, Sn Beşir Atalay'a, Sn Bülent Arınç'a çok iyi bir iletişim kurarak yakın calisma imkani verdikleri icin TC Teknik Heyet Baskanlari; H.Ibrahim Akça, Seyit Ahmet Baş, Mehmet Şirin ve Genç Osman Yaraşli'ya yakın bir calisma arkadaşlığı sergiledikleri icin Büyükelçilerim; Şakir Fakili, Kaya Türkmen, kendisinden çok şey öğrendiğim, bize kol kanat geren H.İbrahim Akça'ya, değişimi yönetmek zorunda kalan, devlet adami kişiliğiyle bize örnek olan Derya Kanbay'a senkronize calismanin zirvesine ulastigimizdan dolayi ayri bir yeri olan Başmusavir Hakan Çakıl'a ayri ayrı teşekkür ederim.
Bu dönem boyunca benim kahrimi ceken ekibime sonsuz minnettarim.
- Sen gittikten sonra bizi buralara almazlar diye aglayan koca adama, dertlenen dostlara, kendini boşlukta hissedenlere; Ölsek de sevinin, eve dönsek de! Sanma bu tekerlek kalır tümsekte!
- Dini tersinden öğrenmiş, kapasitesiz, firsatci, hayatin dogal akışında varolan gorev değişikliğini rahat bir sekilde en aşağılık grup ile iliskilendirebilme terbiyesizligine sahip guruha; ölünceye kadar alniniz secdeden kalkmasin. Kalkmasin ki fitne yuvasi olmus basinizi ahirette kurtarabilesiniz.
-Sadece dost olmak, dost kalmak isteyenlere; "Allahim iyi insanlarla karşılaştır" duasinin tecellisisiniz. insallah bir ayagim KKTC de olacak.
Selam ve Saygilarimla...
Editör: TE Bilisim