Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan, ziyarette Büyükelçi Akça’ya gün anısına plaket takdim etti.

Ziyarette TC Lefkoşa Büyükelçiliği Müsteşarı Mert Doğan ile derneğin yönetim kurulu da hazır bulundu.

ERSAN: “HİÇBİR SİYASİ PARTİYE BAĞLI DEĞİLİZ”

Ziyarette ilk sözü alan Ertan Ersan, Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği’nin hiçbir siyasi partiye bağlı olmadığını vurguladı.

Ersan, “Tüzüğümüz gereği Anavatanımız Türkiye’ye ve onun bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlılık ve şükran duyan, partiler üstü bir derneğiz” dedi.

AKÇA: “DERNEKLE SÜREKLİ DİYALOG HALİNDEYİZ”

TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ise ziyaretteki konuşmasında, ülkeye geldiği günden beri Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği ile birlikte çalıştıklarını kaydederek, dernekle sürekli diyalog halinde olduklarını söyledi.

Derneği ve derneğin içindeki müzeyi ziyaret ettiğini anımsatan Akça, KKTC’ye gelen misafirlere de müzeyi gezdirdiklerini ve misafirlerin buradan çok etkilendiğini belirtti.

Müzenin hem bilgi kaynağı oluşturduğunu, hem de hatıraları canlandırdığına işaret eden Halil İbrahim Akça, Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği’nin bunun dışında da birçok faaliyet yürüttüğüne dikkat çekti.

Konuşmasında derneğin çalışmalarının devamını arzuladıklarını vurgulayan Büyükelçi Akça, “Biz de üzerimize düşen görevi her zaman yerine getirmek için hazırız” dedi.
Editör: TE Bilisim