Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu, 15 yaşındaki bir lise öğrencisinin hastanede yapılan tahlillerinde uyuşturucu aldığının tespit edilmesiyle ilgili olarak, “Sadece bir vaka… Tehlike çok daha büyük boyutlarda. Toplumun tüm kesimleri kulak vermeli” dedi.

Gencay Eroğlu konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada,  yaşanan olay karşısında büyük üzüntü duyduğunu belirterek, geçmiş dönemde yaptıkları anket neticesinde uyuşturucunun gençlere hatta okullara kadar indiğini çok önceden duyurduklarını kaydetti.

Eroğlu, anket sonuçlarının ardından hemen önleme programlarına başladıklarını, afişlerin, kamu spotlarının hazırlandığını,  Narkotik Şube Müfettişi ve psikologlarla işbirliği içerisinde ailelerin uyuşturucu konusunda bilgilendirildiğini anlattı.

Tüm bu çalışmaların Gençlik Dairesi çatısı altında devam ettiğini belirten Eroğlu, anket sonuçlarını basın yoluyla açıklamalarına rağmen, böylesi ciddi, gençleri ve ülkenin geleceğini ilgilendiren bir konuda ciddiye alınmadıklarını, kendilerine destek verilmediğini ifade etti.

Eroğlu, toplumdaki tüm kesimlerin çok büyük tehdit olan uyuşturucu konusuna artık kulak vermesi, gençlerin ivedi olarak içinde bulundukları tehlikeden çıkarılmaları gerektiğini belirtti.

Editör: TE Bilisim