Ceren ERCİH /star kıbrıs

UBP Milletvekili Tahsin Ertuğruloğlu, Eroğlu’cu olmadığını söyledi ve ekledi;

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Tahsin Ertuğruloğlu, Erçin Şahmaran’ın sunduğu Gündeme Bakış programının konuğu oldu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Dr. Derviş Eroğlu’nu destekleyeceğini söyleyen Ertuğruloğlu, Eroğlu’nun hiçbir zaman KKTC devlet yapısına peşkeş çekmediğini, masada KKTC cumhurbaşkanı olarak oturduğunu unutmadığını söyledi. Ertuğruloğlu, Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu ile yaşanan tartışmaların geçmişte kaldığını ancak hiçbir zaman da söylediklerinden pişmanlık duymadığını dile getirdi.

“BATIRMAK İÇİN Mİ DEVLETİN MAKAMLARINA GELİYORSUNUZ?”
‘Bu devletin kalıcılığı demek çözümsüzlük demektir’ diyen Ertuğruloğlu; “Bu devletin kalıcılığı demek Rumlar ile bizim ortaklık kuramamamız demektir. Öncelik devletin yüceltilmesi değil, milletvekili andında okudukları gibi namus ve şeref sözü veren milletvekillerinin devleti geçici bir yapı olarak gören ve esas hedefimiz Rumlarla ortak olmaktır, oraya gittiğimizde de bu devleti ortadan kaldıracağız diye siyaset yapmalarının veya gerçek olan bu siyasetlerinin de halktan saklamaya çalışıyorlar” dedi. Ertuğruloğlu sözlerini şöyle sürdürdü; “KKTC federal bir çözüme kadar kuruldu, yok böyle bir şey. KKTC geçici olarak kurulan bir devlet değildir. Eğer buysa, buna inanan arkadaşlar KKTC organlarında meclis ve hükümetinde ne işleri var. KKTC’yi koşulların zorladığı ve geçici bir süre tahammül etme durumundaki bir yapıdır diye bakıyorsanız ve hedefiniz bu devleti, bu yapıyı ortadan kaldırmaksa niye bu devletin makamlarına geliyorsunuz? Batırmak için mi?”

“BEN DR. DERVİŞ EROĞLU’NU BU SEÇİMLERDE DESTEKLİYORUM”
Dr. Derviş Eroğlu ile yaşanan tartışmaların geçmişte kaldığını ancak aynı konuların gündeme geldiği taktirde yine sözlerinin arkasında duracağını ifade eden Ertuğruloğlu bu seçimlerde Dr. Derviş Eroğlu’nu desteklediğini şu sözlerle ifade etti; “Dr. Derviş Eroğlu ile ilgili geçmişte yaptığım ne kadar eleştiri varsa hepsinin hala daha arkasındayım. Pişman aldım, sözümü geri alıyorum da demiş değilim ama bunlar bugünün konusu değildir. Hiçbir zaman kişici olmadım. Eroğlucu’da değilim, bütün eleştirilerimin hala daha arkasındayım ama en azından sayın Eroğlu 5 yıllık cumhurbaşkanlığı süresinde KKTC Cumhurbaşkanı olarak masada oturduğunu hiç unutmadı. KKTC’nin varlığına peşkeş çekmedi, pazarlık konusu yapmadı. Sayın Eroğlu ile ters düştüğüm konular teferruattır. Onlar, günü gelir tekrar yaşanabilir yine ters düşebiliriz ama önce devlet var olacak ki biz o devletin varlığı içerisinde siyaset yapabilelim. Ben Dr. Derviş Eroğlu’nu bu seçimlerde destekliyorum.”

“SADECE ÇIKAR İÇİN YAPILIR ALGISINI ORTADAN KALDIRILMASI LAZIM”
Partinin milletvekili transferi ile ilgili yeni bir karar aldığını da açıklayan Ertuğruloğlu, sözlerini şöyle tamamladı; “Parti bir karar aldı bir takım ilkeler ortaya koydu. Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonrada bu tüzük kurultayında da bu tüzük maddesi olacak. Partiye başka bir partiden gelmek isteyen bir milletvekili olursa ve ya partideydi gitti ve geri gelmek isteyen bir milletvekili varsa şunu kabul ederek gelecekler, tekrar bir yerel bir seçimde yeniden UBP’den milletvekili seçilene kadar partide görev alamazlar, göreve talep olamazlar, parti hükümete gelirse kabinede görev almazlar. Milletvekillerini bir partiden başka bir partiye geçişi sadece çıkar için yapılır algısını ortadan kaldırılması lazım.”  
Editör: TE Bilisim