Sevimli Dostlar Derneği’nden bir heyet, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu ziyaret ederek, “Hayvan Refahı Yasası”nın Meclis’ten kendi istedikleri gibi geçmesine katkısından dolayı Cumhurbaşkanı’na plaketle teşekkür etti.

Ziyarette konuşan Sevimli Dostlar Derneği Başkanı Oya Demirsöz, derneklerinin sokak hayvanlarını koruma amacı taşıyan bir dernek olduğunu söyledi.

“Hayvan Refahı Yasası”nın iyileştirilerek Meclis’ten geçmesinden memnun olduklarını kaydeden Demirsöz, bunun Eroğlu’nun yasayı Meclis’e geri göndermesi ve üzerinde tadilatlar yapılmasıyla gerçekleştiğini ifade etti. Demirsöz, Cumhurbaşkanı Eroğlu’na duyarlılığından dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti.

EROĞLU: “ARTIK HAYVANLAR SOKAĞA ATILMASIN”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, Sevimli Dostlar Derneği’nin uyarıları ve hassasiyeti sayesinde yasa üzerinde tadilatlar yapıldığını anlattı ve yasanın yeni şeklini imzaladığını, yakında Resmi Gazete’de yayınlanacağını söyledi.

Hayvan sevgisinin tüm dünyada yerleştiğini, hayvanların artık insanların yoldaşı gibi olduğunu belirten Eroğlu, hayvan sevgisinin insanlara aşılanmasıyla artık hayvanların sokaklara atılmamasını temenni etti.

Eroğlu, Hayvan Refahı Yasası’yla sokak hayvanlarıyla ilgili sıkıntıların da çözülebileceğini ifade etti. 
Editör: TE Bilisim