Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun müzakere sürecinde gösterdiği dirayetli liderlik, yapıcı tutum ve sabrının, Rum tarafının süreci geciktirme ve zaman zaman sergilediği tahrik edici tavra karşın, Kıbrıs’ta gerçekte çözüm isteyenin kim olduğunun idrak edilmesine önemli katkı sağladığını kaydetti. 

Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre Çavuşoğlu, Eroğlu’na gönderdiği mesajda; Cumhurbaşkanlığı döneminin gerek Kıbrıs Türk halkının haklı varoluş mücadelesinde, gerek Kıbrıs Türkü’nün geleceği için yaptıklarıyla gerçek bir devlet adamlığı ve liderlik örneği olarak tarihte hak ettiği yeri alacağını belirtti. 

Çavuşoğlu’nun mesajında şu ifadelere yer verildi: 

“KKTC Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bir kez daha Kıbrıs Türk halkının yüksek demokrasi kültürü ve geleneği çerçevesinde takdire şayan bir olgunlukla gerçekleşmiş olması Anavatan Türkiye için kıvanç meselesidir. 

Bu meyanda, zat-ı alinizin Cumhurbaşkanlığı dönemi, gerek Kıbrıs Türk halkının haklı varoluş mücadelesinde, gerek Kıbrıs Türkü’nün geleceği için yaptıklarınızla gerçek bir devlet adamlığı ve liderlik örneği olarak tarihte hak ettiği yeri alacaktır. 

Bu vesileyle BM Genel Sekreteri’nin iyi niyet misyonu çerçevesinde yürütülen müzakere süreçlerinde gerek benim gerek selefim olan Başbakanımızın, Bakanlığımızdaki çalışma arkadaşlarımla birlikte zatı-ı aliniz ve Cumhurbaşkanlığı müzakere ekibinizle birlikte çalışmış olmaktan onur ve mutluluk duyduğumuzu özellikle belirtmek isterim. Müzakere sürecinde göstermiş olduğunuz dirayetli liderlik, yapıcı tutum ve her türlü övgüye layık sabrınız, Rum tarafının tüm süreci geciktirme ve akim bırakma çabalarına, hatta zaman zaman sergilemiş olduğu tahrik edici tavra karşın Kıbrıs’ta gerçekte çözüm isteyenin kim olduğunun idrak edilmesine önemli katkı sağlamıştır. 

Bu duygu ve düşüncelerle şahsım ve bakanlığım adına en iyi dileklerime birlikte göğüslediğimiz zor dönemde göstermiş olduğunuz dostluk ve dayanışma için şükranlarımı sunarım.” 
Editör: TE Bilisim