Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC’ye uygulanan ambargolar nedeniyle bazen gençlerin yurtdışında bayrakları altında ülkelerini temsil edemediğini ancak bugünlerin geçeceğini, devletin, dünya ülkeleri nezdinde tanınacağını söyledi. Eroğlu, yarınları omuzlayacak olanların gençler olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, bugün Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu başkanlığında Gençlik Dairesi Gençlik Merkezi heyetleri ile eğitmenler ve öğrencileri kabul etti.

Eroğlu, Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen faaliyetlere katılan öğrencilerin, dayanışmayı, bir arada çalışmayı ve birbirlerini sevmeyi öğrendiklerini, bunun gelecek yaşamlarında olumlu katkı yaptığını kaydetti.

Daire Müdürü Gencay Eroğlu da Babalar Günü dolayısıyla ve etkinliklerine verdiği destekten ötürü Cumhurbaşkanı Eroğlu’na teşekkür etmek amacıyla ziyaret gerçekleştirdiklerini belirtti.

Öğrenciler Eroğlu’na hediye takdim etti.

“YARINLARI SİZ OMUZLAYACAKSINIZ”

Gençlerin çalışmalarını yurt dışına da taşıyarak, KKTC’yi temsil ettiğini, kültürü tanıttığını belirten Eroğlu, hükümet yetkililerine düşen görevin gençleri motive etmek ve destek vermek olduğunu söyledi.

Eroğlu, Gençlik Merkezi’nin düzenlediği aktivitelere katılan gençlerin disiplin içinde yaptığı faaliyetlerin, kötü alışkanlıklarda da uzaklaşmayı sağladığını ifade etti.

Devletin temelini kendilerinin attığını gençlerin yetişmesi ve başarılarıyla devletin daha da gelişeceğini söyleyen Eroğlu, “Yarınları siz omuzlayacaksınız” dedi. Eroğlu, devleti güçlendirmek adına gençlere büyük ödevler düşeceğini, en iyi şekilde yarınlara hazırlanmaları gerektiğini kaydetti.

Dünyanın KKTC’ye uyguladığı ambargoların, gençleri de olumsuz etkilediğini söyleyen Eroğlu, yurtdışında katılmak istedikleri etkinliklerin Rumlar tarafından engellenmek istendiğini belirtti.

Eroğlu, temelini attıkları KKTC’nin dünya devleti tarafından tanınacağına inandığını, bundan emin olduğunu ifade etti.

GENCAY EROĞLU: “DESTEĞİNİZ BİZE GÜÇ VERİYOR”

Gencay Eroğlu da Gençlik Dairesi’nin dört yıl boyunca sürdürdüğü faaliyetlerinde Cumhurbaşkanı’nın manevi desteğinin kendilerine güç, motivasyon ve enerji verdiğini söyledi.

Gençlik Merkezi’nin dönem sonu etkinliğinin 22 Haziran Cumartesi gün yapılacağını belirten Eroğlu, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nu etkinliğe davet etti.
Editör: TE Bilisim