Solunum ve kalp yetmezliği nedeniyle hastaneye kaldırılan Nakşibendi tarikatı lideri Şeyh Nazım Kıbrısi’nin düne göre daha iyi olduğu ancak hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde tedavisi süren Şeyh Nazım’ı bugün Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve eşi Meral Eroğlu da ziyaret etti.

Şeyh Nazım'ı yoğun bakımda ziyaret ettikten sonra hastane girişinde bekleyen müritlerle bir süre sohbet eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, Şeyh Nazım'ın seslere reaksiyon verdiğini ancak cevap veremediğini söyledi.

Eroğlu, "Yoğun bakımda ziyaret ettim. Reaksiyon veriyor. Sıkı kontrol altındadır. Bünye bu sıkıntıyı kaldırabilir mi, kaldıramaz mı şu anda yorum yapmak kolay değil. Çünkü yaşı da oldukça ilerlemiştir. Güzel bir bakım yapılıyor. Kendisine seslendiğimizde bize reaksiyon verdi. Ama cevap veremeyecek durumdadır. İnşallah toparlar" dedi.

DOKTORLARINI BASIN TOPLANTISI

Öte yandan, akut solunum yetmezliği nedeniyle dün önce Cengiz Topel Hastanesi’ne ardından da Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan Şeyh Nazım Kıbrısi’nin tedavisini yürüten doktorlar, Şeyh Nazım’ın durumunun hâlâ ciddi olduğunu ancak koma halinden çıktığını, gözlerini açtığını, el ve ayaklarını oynattığını açıkladılar.

Şeyh Nazım’ın tedavisini yürüten doktorlar bugün öğle saatlerinde basın toplantısı düzenleyerek, son durumu anlattılar.

YDÜ Hastanesi Başhekimi Dr. Sevim Erkmen, Şeyh Nazım’ın hayati tehlikesinin devam ettiğini ancak bu sabah itibariyle, şuurunun açık olduğunu, idrar çıkımı ve tansiyonunun düne göre daha iyi olduğunu söyledi.

Göğüs Hastalıkları, Alerji ve Uyku Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Finn Rasmussen de, hala yoğun bakımda tutulan Şeyh Nazım’ın durumunun ciddiyetini koruduğunu ancak düne göre daha iyi olduğunu kaydetti.

Rasmussen, “Kan basıncı normale geldi. Destek tedavi almıyor. İdrar çıkımının artması iyi bir işaret. Solunum cihazına bağlı ama kendi solunumu var” dedi.

Şeyh Nazım’ın hastaneye koma halinde geldiğini hatırlatan Prof. Dr. Rasmussen, “Bugün gözlerini açtı. El ve bacaklarını oynattı. Bu nedenle pozitifiz. Eve gidene kadar takip edeceğiz. Ümit ederim iyileşir” ifadelerini kullandı. 
Editör: TE Bilisim