Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, değişik ülkelerden gençlerin, KKTC’ye gelerek, burayı tanıması ve Kıbrıs davasını öğrenmesinin önemli olduğunu söyledi.

Eroğlu, İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) tarafından KKTC’de düzenlenen gençlik buluşmasına katılmak üzere adada bulunan Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı heyetini kabul etti. Kabulde, Din İşleri Başkanı Talip Atalay ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kıbrıs Temsilcisi Okyay Sadıkoğlu da hazır bulundu.

Eroğlu, kabulünde yaptığı konuşmada, değişik ülkelerden gelen gençleri KKTC’de görmenin mutluluk verici olduğunu söyledi.

Gençlerin bir araya gelip sorunları tartışma olanağı bulmasının, kaynaşmayı sağlayacağını vurgulayan Eroğlu, “9’uncu Gençlik Buluşması”nın KKTC yapılmasından onur duyduklarını kaydetti.

Eroğlu, bu tarz toplantı düşüncelerinin gerçekleşemediğini söyleyerek, “Siz gerçekleştirebildiniz. Bu tip toplantılar, bizi geleceğe yönelik umutlandırıyor” diye konuştu.

“HUKUKİ ZEMİN SAĞLAM OLMALI”

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı Başkanı Hamza Akbulut ise, Vakıf ve çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Akbulut, Kuzey Kıbrıs’ı daha yakından tanımak istediklerini söyleyerek, ülkeye nasıl katkı koyabileceklerini inceleyeceklerini kaydetti.

İşadamlarının KKTC’ye yatırım yapabilmesi için yasal zeminin sağlam olması gerektiğini belirten Akbulut, hukuki yönden imkanlar oluşturulmasına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Akbulut, “Bu yapılırsa Türkiye ile Kıbrıs arasında insanlar kaynaşabilecek, mallar daha iyi dolaşabilecek” dedi.

Editör: TE Bilisim