Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türk Ajansı Kıbrıs’ın (TAK) ülkenin önemli kuruluşlarından biri olduğunu belirterek, çalışanların huzur içinde çalışmasını arzuladıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu bugün öğleden sonra Müdürü Hüseyin Yalyalı’yı kabul etti.

Yalyalı, TAK Müdürlüğü görevine yeni başlaması nedeniyle hem Eroğlu’nun güvenine teşekkür etmek, hem de talimat veya emirleri varsa onları almak üzere ziyaret etmek istediğini belirtti.

TAK’ın yeni dönemde yapacağı çalışmalar hakkında da bilgi vermek istediğini kaydeden Yalyalı, tüm kadrolu personelle birlikte yaz döneminin rutin görevlerini yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi.

“BİNAYLA PEK ÇOK SORUN DA ÇÖZÜLECEK”

Yalyalı, TAK’ın yeni bir binaya kavuşturulması için başlatılan inşaatın uzun zamandır karkas halinde beklediğini anımsatarak, bina konusunun kısa zamanda halledilmesiyle ajansın pek çok sorununun da çözüleceğini belirtti. Yalyalı, önceden de binanın TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nin katkısıyla yapımına başlandığını anımsatarak, geçen hafta Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça’ya bina konusunu aktardığını ve kısa zamanda bir sonuç çıkacağını umduğunu ifade etti.

EROĞLU: “HUZUR İÇİNDE ÇALIŞMANIZ EN ÖNEMLİ ARZUMUZ”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise, Yalyalı’ya görevinde başarılar dileyerek, TAK’ın önemli kuruluşlardan biri ve çalışanların huzur içinde çalışmasının en önemli arzularından olduğunu belirtti.

Eroğlu, yeni bir müdürle yeni bir döneme girilmesinin tecrübeyle kolay atlatılabileceğini söyleyerek, önemli olanın TAK gibi önemli bir kuruluşun doğru haber verme konusundaki hassasiyetinin devam ettirilmesi olduğunu kaydetti.

Eroğlu, Yalyalı’ya ve TAK personeline güvendiğini belirterek TAK’ın daha da iyi noktalara taşınmasını temenni etti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu da, TAK’ın yeni binasının kısa zamanda tamamlanmasını ve her şeyin yeterli hale getirilmesini diledi.
Editör: TE Bilisim