Eroğlu, ülkede birçok yapısal sorunlar olduğuna da işaret ederek, bu sorunların aşılması adına yeni bir ruh, yeni bir yapılanma, reform sürecine ve kararlı, sorumluluğunun bilincinde siyaset kurumuna gerek olduğuna dikkat çekti ve zaman kaybetmeden toptan bir çaba içine girilerek, devlet, halk ve sivil toplumun üzerine düşeni yapması gerektiğini vurguladı.

3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Eroğlu, “Bir kutsal Ramazan ayını daha geride bırakarak bayrama eriştik. Oruç dini bir vecibe olarak insanlığa sabretmenin aç ve susuz kalanın halinden anlamanın önemini idrak ettirmeyi amaçlamaktadır” dedi.

Sabır gerektiren Ramazan günlerinin ardından gelen Bayramın ise “açlığa-susuzluğa inancı uğruna katlanan insanların sonuçta güzel günlere ulaşacağını” anlattığını ifade eden Eroğlu, Bayramların bir yönü ile de; “insanlara daha güzel yarınlar için kırgınlıklarını aşmalarını, kaynaşmalarını, birlik-beraberlik içinde coşmalarını salık vermeye yönelik” olduğunu kaydetti.

Eroğlu, gerek tüm insanlık gerekse İslam aleminin zor günlerden geçtiğine işaret ederek, hala insanoğlunun savaşlarla ve terörizm belası ile boğuştuğunu, dünyanın pek çok yerinde de insanların açlıktan, susuzluktan gerekli sağlık hizmetleri alamamaktan dolayı yaşamlarını yitirdiğini belirtti.

Bu sıkıntıların aşılması için başta Birleşmiş Milletler olmak üzere tüm uluslararası kuruluşlara, devletlere ve sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düştüğüne inanç belirten Eroğlu, “Yeni bir yapılanma ve yeni bir atılım süreci ile dünyada barış ve adaletin sağlanması için kayda değer adımlar atılmazsa sıkıntıların kısa süre içinde aşılması oldukça zor görünmektedir” ifadelerini kullandı.

Eroğlu, insanlığın bir an önce terör belasını sorun olmaktan çıkarmasını, ayrıca artık dünya üzerinde kimsenin açlıktan, susuzluktan ve sağlıksız koşullardan dolayı yaşamını yitirmemesini diledi.

3. Cumhurbaşkanı Eroğlu, ülkede de önemli mesafeler katettiklerini ancak bir an önce üstesinden gelinmesi gereken çoğu yapısal sorunlar olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

“Bu sorunların aşılması adına yeni bir ruh, yeni bir yapılanma, reform sürecine ve kararlı, sorumluluğunun bilincinde siyaset kurumuna gerek vardır. Halkımız biriken sorunlarının aşılmasını, yaşam kalitesinin, gelir seviyesinin yükselmesini istemektedir. Bu amaçla, zaman kaybedilmeksizin, toptan bir çaba içine girilmeli devlet, halk, sivil toplum üzerine düşeni yapmalıdır.

Siyaset kurumu ve özellikle icra makamında olanlar halktan gelen şikayet ve talepleri dikkate alarak,  bir an önce gereken kararlı adımları atmalıdır.”

Eroğlu, Kıbrıs konusunda da şu ifadeleri kullandı:

“Kıbrıs konusundaki dileğimiz ve beklentimiz daha fazla gecikilmeden, oyalama oyunlarına boyun eğilmeden 2016 yılının sonuna kadar Rum komşularımızla var olan gerçekler temel alınarak bir antlaşma yapılmasıdır.

Ancak, Rum liderliğinin açıklamaları, Rum kesiminde yaşanan gelişmeler bu konudaki samimi beklentimizin yerine geleceğine dair ümit verici değildir.

Rum liderliği ve Rum siyasi partileri hala Kıbrıs Türkü’nü nasıl 1974 öncesine götürebileceklerinin, bizi nasıl güvencesiz, malsız-mülksüz ekonomisi çökmüş, teslim alabilecekleri, egemenliğini gasp edebilecekleri bir topluluk haline düşürebileceklerinin hesabı içinde görülmektedir.

Gelinen aşamada yapmamız gereken, Devletimize, güvenliğimize, egemenliğimize sahip çıkmak, Anavatan Türkiye ile karşılıklı saygı ve sevgiye dayalı olarak ilişkilerimizi geliştirmek, birlik-beraberliğimizi daha da güçlendirerek, farklılıklarımızı zenginlik sayarak haklarımızı korumak ve günü geldikçe gereken kararları almaktan asla kaçınmamaktır.”

Derviş Eroğlu, bu duygu ve düşüncelerle İslam alemi ve tüm milletin Ramazan Bayramı’nı en içten duygularla kutlayarak, herkese sağlıklı, mutlu, barış içinde bayramlar diledi.

Editör: TE Bilisim