KKTC’nin kuruluş yıldönümü vesilesiyle adaya gelen Mendi’ye kabulde Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş eşlik etti.

TSK Temsilcisi Ege Ordusu Komutanı Org. Galip Mendi, ziyarette yaptığı konuşmada KKTC’de 5 yıl görev yaptıktan sonra Cumhuriyet Bayramı’nı birlikte kutlamak maksadıyla KKTC’yi ziyaret etmenin kendisini çok memnun ettiğini söyledi.

Anavatan Türkiye’nin Yavru Vatan KKTC’nin daima yanında olacağını belirten Mendi, TSK’nın da aynı şekilde KKTC halkını her zaman yanında olacağını vurguladı.

Eroğlu’na Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in selam ve saygılarını ileten ve Özel’in Eroğlu şahsında tüm KKTC halkının Cumhuriyet Bayramı’nı kutladığını söyleyen Mendi, Özel’in gönderdiği mektup ile GKK şildini Eroğlu’na takdim etti.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da Mendi’ye Özel’e iletilmek üzere bir mektup ile Cumhurbaşkanlığı şildini sundu.

Eroğlu konuşmasında ise “Sizlerle birlikte çalışmak da bize nasip olmuştur” dedi ve 5 yıl KKTC’de görev yapmış bir komutan olarak Mendi’yi KKTC’nin kuruluş yıldönümünde aralarında görmekten onur duyduğunu ifade etti.

Mendi’den Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’e selam sevgi ve hürmetlerini iletmesini isteyen Eroğlu, gönderdiği anlamlı hediyeler için de teşekkür etti.

TSK’nın en büyük güvenceleri olduğunu ifade eden Eroğlu, TSK’nın Barış Harekatı neticesinde yaratılan coğrafya üzerinde Kıbrıslı Türkler’in bugün kurdukları devletin 31. kuruluş yılını kutladıklarını kaydetti.

Bunun büyük bir mutluluk olduğunu dile getiren Eroğlu, geçmişi de yaşadığını, nerelerde nerelere nasıl gelindiğini bildiğini kaydetti.

Geldikleri noktanın iyi bir nokta olduğunu belirten Eroğlu, her şey mükemmel olmasa da neticede bir devlet çatısı altında olduklarını, demokratik yapının mevcut olduğunu, Türkiye’nin garantisinde huzur ve güven içerisinde yaşadıklarını vurguladı.

Müzakerelerin ikide bir kesildiğini, Genel Sekreter’in anlaşma metni hazırladığını, Rum tarafının yan masadan kaçtığını anlatan Eroğlu, “Şimdi de masadan kaçan Anastasiades ile karşı karşıyayız gerekçeleri bana göre tamam değil. Yeni yeni ön koşullarla masaya gelmek isterse bunu kabul etmek mümkün değil. Bıraktığımız yerden gelsinler görüşelim” dedi.

Kalp rahatsızlığı geçirdiğini öğrendiği Rum Yönetimi Başkanı Anastasiades’e geçmiş olsun dileklerini de ileten Eroğlu, kısa zamanda sağlığına kavuşup müzakere masasına dönmesi temennisinde bulundu.
Editör: TE Bilisim