Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Muazzez Altuğ başkanlığındaki KKTC Lions Kulüpleri Birliği yönetim kurulu üyelerini kabul etti.
Ziyarette ilk sözü alan KKTC Lions Kulüpleri Birliği Başkanı Altuğ, 8 Ekim’in “Dünya Lions Hizmet Günü” olduğunu anımsatarak, bu çerçevede düzenleyecekleri etkinlikler hakkında Cumhurbaşkanı Eroğlu’nu bilgilendireceklerini kaydetti.
16 Kasım’da “Cumhuriyet Balosu” düzenlemek istediklerini ifade eden Muazzez Altuğ, balonun Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapılması gibi bir talepleri olduğunu belirterek, bu talebi Derviş Eroğlu’na iletti.
Altuğ, KKTC’nin kuruluş yıldönümü nedeniyle 15 Kasım’da düzenlenecek “Cumhuriyet Bayramı” çerçevesinde Türkiye’den adaya gelecek birçok konuğun da baloya katılacağını söyledi.
“KARŞILIK BEKLEMEDEN HİZMET EDİYORUZ”
KKTC Lions Kulüpleri Birliği’nin eğitim, sağlık gibi birçok alanda hizmet verdiğini anımsatan Altuğ, “Karşılık beklemeden hizmet ediyoruz” dedi.
Muazzez Altuğ, Lions Kulüpleri Birliği’nin uluslararası bir sivil toplum örgütü olduğunu hatırlatarak birliğin tarihçesi hakkında bilgi verdi.
“ÜLKENİN TANITILMASINA KATKI KOYUYORUZ”
Birliğe, Akdeniz Konferansı’nda delege olma hakkı tanındığını ifade eden Muazzez Altuğ, KKTC Lions Kulüpleri Birliği’nin Avrupa Konvansiyonlarına katıldığını da söyledi.
“Bütçemiz yettiğince bu toplantılara katılmaya çalışıyoruz” diyen Altuğ, katılacakları toplantılar hakkında Cumhurbaşkanı Eroğlu’nu bilgilendirdi.
Birlik Başkanı Muazzez Altuğ, böyle organizasyonlarda yer almakla ülkenin tanıtılmasına katkıda bulunduklarını da belirtti.
“KULUBÜN ABD’DE TANINMASI KIBRIS’TA BİR ANLAŞMA OLMASIYLA MÜMKÜN”
Altuğ, kulüplerinin Merkezi ABD’de bulunan Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği tarafından tanınmasının Kıbrıs’ta bir anlaşma sağlanmasıyla mümkün olacağını ifade etti.
Kulüplerinin sayısını çoğaltma hedefinde olduklarını belirten Muazzez Altuğ, kulüp sayılarını çoğaltmazlarsa, anlaşma olması ve Rumların Lions kulüpleriyle bir çatı altında toplanmaları halinde eriyip gidebileceklerini söyledi.
“KKTC LİONS KULÜPLERİ BİRLİĞİ YARDIMSEVER BİR KURULUŞ”
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, KKTC’deki Lions kulüplerinin çalışmalarını zaman zaman basından takip ettiğini belirterek, KKTC Lions Kulüpleri Birliği’nin nezaket ziyaretinden ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Hayır amaçlı çalışma yapan kulüplerin elde ettikleri gelirleri çeşitli kuruluşlara katkı yaparak değerlendirildiğini anımsatan Derviş Eroğlu, KKTC Lions Kulüpleri Birliği’nin yardımsever bir kuruluş olduğunu söyledi.
“BİR ÇATI ALTINDA BULUNMAK...”
Cumhurbaşkanı Eroğlu, bir çatı alında bulunmanın birlik ve beraberliği sağladığını ifade ederek, bu davranışın halk arasında “örnek davranış” olarak değerlendirildiğini söyledi.
Eroğlu, “Devletin yapacağı yardımlara ortak olmanızdan, imkânlarınız doğrultusunda bazı ihtiyaçlı kurumların ihtiyaçlarını karşılamanızdan ötürü sizleri kutluyorum” dedi.
“BALO KONUSUNU BİRLİKTE DEĞERLENDİREBİLİRİZ”
Cumhurbaşkanı Eroğlu, Birliğin farkı ülkelerdeki toplantılılara katılmasının önemine de değinerek “Ülkemizdeki kurum ve kuruluşların bu tür organizasyonlara katılması KKTC ve KKTC halkı için çok önemlidir” dedi.
Lions kulüplerinde uzun yıllardır hizmet eden birçok kişiyle tanışıklığının geçmişe dayandığını ve bazı üyelerle ortak çalışmalar yaptığını dile getiren Derviş Eroğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti yineledi.
Cumhurbaşkanı Eroğlu, birliğin 16 Kasım’da balo düzenleme talebini birlikte değerlendirebileceklerini de ifade etti. 
Editör: TE Bilisim