TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç, 2012 yılında kurulan derneğin merkezinin Mersin olduğunu, Kıbrıs’ta da temsilcilik açtıklarını belirtti. Amaçlarının pazardan KKTC’nin de pay alması olduğuna vurgu yapan Kılıç, bu konuda girişimlerinden söz etti. Kılıç, Iraklı işadamlarını, Kıbrıs’a davet edip burada yatırım yapmaları için teşvik edici çalışmalar yapacaklarını söyledi.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, bu tarz işbirliği derneklerinin kurulmasının güzel olduğunu belirtti.

Ekonomilerde üretilen malların pazarlanmasının önemli olduğunu ifade eden Eroğlu, “Siz, bir pazar bulmuşsunuz, Irak pazarı. Bundan sonra sanırım daha fazla müteahhitlik işleri olacak... Mersin’de merkez kurarak Irak’a ürün pazarlamanız güzel” dedi.

“Bu pastadan bizim de yatırımcılarımız, sanayicilerimiz, işadamlarımız da faydalanırsa memnun oluruz” şeklinde konuşan Eroğlu, dernek üyelerinin KKTC’ye yaptıkları ziyarette buradaki işadamları ile bir araya gelerek, önerilerini ortaya koyup, görüş alışverişinde bulunacaklarını söyledi.

“TISİAD, DENKTAŞ’IN ANIT MEZARINI ZİYARET ETTİ”

Öte yandan dernekten yapılan açıklamaya göre, TISİAD yetkilileri, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nu ziyaretleri öncesinde, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın Anıt Mezarı’na çelenk sundu.

Denktaş’ın, Kıbrıs’ta huzur ve barışın sağlanmasına sunduğu katkının bugün de hâlâ şükranla anıldığını söyleyen TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç, “Rauf Denktaş’ı rahmetle ve saygıyla anıyoruz. İnanıyoruz ki; onun yol göstericiliği huzur ve barış adına önemlidir” ifadesini kullandı.
Editör: TE Bilisim