Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, dünyanın Kıbrıs’ta iki devlet gerçeğini görmeye başladığını; Kıbrıs sorununu çözmek için KKTC ve Türkiye’yi memnun edecek bir anlaşma arayışında olduklarını söyledi.

Eroğlu, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ile Kıbrıs gazilerinden oluşan Keşan Gaziler Derneği kabul etti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kıbrıs’ta 1974’te birlikte mücadele verdiği gazileri, yeniden adada görmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

KKTC’nin tüm demokratik kurum ve kuruluşlarıyla bir gerçek olarak ortada durduğunu belirten Eroğlu, buna rağmen sadece Anavatan Türkiye’nin KKTC’yi tanıdığını ifade etti. Eroğlu, Kıbrıs’ta iki devlet gerçeğini dünyanın da görmeye başladığına işaret etti.

Kıbrıs sorununu çözmek adına KKTC ve Türkiye’yi memnun edecek bir anlaşma arayışında olduklarını kaydeden Eroğlu, Rumların uzlaşmazlığı nedeniyle anlaşma sağlanamadığını söyledi. Eroğlu, Rumların uzlaşmaz tutumunun dünya devletlerini sıkmaya ve usandırmaya başladığını belirtti

Türkiye’yle birlikte yaşayabilir ve kalıcı bir anlaşma arayışını sürdürdüklerine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Müzakere süreci başladığında bunun mümkün olup olmayacağını göreceğiz” dedi.

KKTC’de 1974’ten bu yana büyük değişiklikler yaşandığını anlatan Eroğlu, gazilerin Türkiye’den gelerek bunları görmesinden memnuniyet duyduğunu kaydetti. Eroğlu, “1974’te birlikte mücadele ettik, bu devleti birlikte kurduk, kan ve ter döktük, hepimiz devletin kurucularıyız” dedi.

ÖZCAN: “DİLEĞİMİZ HÜR BİR CUMHURİYET OLARAK KALMASI”

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan da, Kıbrıs gazilerinin KKTC’yi ziyaret etmek istediklerini, bunun üzerine bir gezi organize ederek adaya geldiklerini kaydetti.

Özcan, KKTC’nin hür bir cumhuriyet olarak kalmasını dilediklerini ifade ederek, Keşan’ın sevgi ve saygılarını Cumhurbaşkanı Eroğlu’na iletti.

Keşan Gaziler Derneği heyeti, ziyaretin anısına Cumhurbaşkanı Eroğlu’na hediye de takdim etti.

Editör: TE Bilisim