Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu,  kadına karşı cinsel istismar ve şiddete başvurulmasının çağdaş bir toplum ve devlet için asla kabul edilemeyecek konular olduğunu belirterek, “Devlet, sivil toplum, vatandaş inisiyatifi ile maalesef giderek artma eğilimi gösteren bu sıkıntıların önüne geçilmeli” dedi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Eroğlu, hangi cinsiyeti taşıyor olmaktan öteye önemli olanın insan olmak, çağdaş yaşama uygun davranabilmek, iyiye, doğruya, güzele, sevgiye, saygıya, barışa, demokrasiye bağlılık olduğunu vurguladı.

Tarihsel süreçte birçok sıkıntı yaşayan, dışlanan, horlanan, ezilen kadının bugünlere gelmesinin kolay olmadığını ifade eden Eroğlu, henüz istenilen noktada olunmamasına karşın kadın haklarının gelişiminde demokrasinin, ekonomik gelişmelerin eğitim ve kültür alanlarında yaşanan ilerlemelerin ciddi katkıları olduğunu kaydetti.

“Ben siyasi yaşamın boyunca hep kadınlarımızın siyasetin, kamunun, iş yaşamının içinde olmasını savundum, elimden geldiğince kadının hakkının teslim edilmesinden, ileri götürülmesinden yana tavır koydum” diyen Eroğlu, bugün de aynı düşünceler içerisinde, kadınların sorunlarının azalmasını sağlayacak çalışmalar konusunda kendisini doğrudan sorumlu kabul ederek,   üzerine düşeni yapma gayreti içinde bulunduğunu söyledi

Cumhurbaşkanı Eroğlu, bugünlere gelinmesinde Kıbrıs Türk kadınının erkekler kadar paya sahip olduğuna işaret ederek,”Özgürlük ve varoluş mücadelemizde, devlet kurma sürecimizle devletimizi yaşatma, yüceltme çabalarımızda kadınlarımızın göz nuru, el emeği, fikri ve icra damgası mevcuttur” dedi.

Eroğlu, sağlıklı bir gelecek ve toplum için eğitimin yaşam boyu devam etmesi gereken bir süreç olduğunu unutmadan okulda veya medyada aile ve aile içinde kadının önemi üzerinde önemle durulması gerektiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu mesajında, “Biz Kadınlarımızın beklentilerinin bilincindeyiz. Onlar, haklı olarak özgürlük içinde, demokrasinin beşiği, çocuklarının aş-iş bulabildiği, haksızlık-hukuksuzluk olmayan, adaletin ve güvenliğin hüküm sürdüğü, Anavatan Türkiye ile karşılıklı sevgi saygıya dayalı ilişkiler geliştiren Dünya ile entegre barış içinde bir ülke istiyorlar. Kadınlarımızın bu düşünce ve hedeflerini paylaşıyor bunlar için çalışıyoruz” dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti devletinin her bakımdan ileri gitmesi, halkın refah seviyesinin yükseltilmesi, yaşam kalitesinin artırılmasının yanı sıra Kıbrıs meselesinin bir an önce Kıbrıs Türkü’nün mağduriyetlerini giderecek şekilde bir sonuca bağlanmasının başlıca hedefi olduğunu anlatan Derviş Eroğlu, şunları kaydetti:

“Umarız Rum komşularımız bir an önce tarihi yanılgılarını ve ön yargılarını aşarak bizimle eşitlik, egemenlik temelinde bir antlaşamaya yanaşırlar. Biz daha önce de pek çok kez ifade ettiğimiz üzere Kıbrıs’ta var olan gerçeklere dayalı bizleri 21 Aralık 1963 koşullarına götürmeyecek bir antlaşma yaparak dünyamıza ve bölgemize örnek olmak için gereken sorumluluğu üstlenmeye hazırız. Antlaşma zamanı gelmiş, hatta geçmiştir. Daha fazla Kıbrıs konusunu uzatmanın bir anlamı yoktur. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm dünya kadınlarıyla kadınlarımızı sevgiyle selamlıyor, onlara en derin saygılarımızı sunuyorum”.

Editör: TE Bilisim